”Oman ajan merkitystä ei liene liikaa käsitelty tanssimusiikissa” – kotimainen elektronisen musiikin monitaituri teki kappaleen introverteille

Handshakingin tuplasingle ilmestyi eilen.

19.11.2022

Handshaking eli tuottaja-muusikko Fedja Kamari julkaisi eilen ensimmäiset kappaleet tulevalta, vuonna 2023 julkaistavalta albumiltaan. Tuplasingle Alone in the sushi buffet / Turn it off ilmestyi PME:n kautta, ja nojaa vahvasti pop-sävyillä kyllästettyyn house-poljentoon.

Alone in the sushi buffet on hämäränsininen ja hypnotisoiva kokemus arvoituksellisine vokaaliosuuksineen, jotka johdattelevat kohti kappaleen lempeän öistä ydintä. Turn it off taas on sähäkästi etenevä kappale, joka ensimmäisen biisin orgaanisuutta vastustaen omaksuu mekaanisempia muotoja. Alone in the sushi buffet on kiistatta myöhäisyön melankoliaa ja irtipäästämistä, mutta Turn it off istuu siihen kohtaan iltaa kun nousukiito on vasta alkutekijöissään ja ympäristö säihkyy loputtomia lupauksiaan.

Handshaking kertoo Alone in the sushi buffet -kappaleen tarkastelevan yksinolon arvoituksellista viehätystä:

”Oman ajan merkitystä ei liene liikaa käsitelty tanssimusiikissa, ja teema jatkaakin Garden Clogs -debyyttialbumini tavoin arkisten havaintojen käsittelyä elektronisen musiikin keinoin. Niin sanottu ’me-time’ sushiravintolassa on monelle tuttua luksusta, ja jotain todella suomalaista.”

Kamari julkaisi Garden Clogs -debyyttisooloalbuminsa keväällä 2021. Viime syksynä häneltä ilmestyi versiointi Ahon Nowinter Nosummer -albumin avausraidasta Wave (ripple or gesture). Kirjoitimme siitä täällä. Kamari tunnetaan myös muun muassa tauolla olevan Töölön Ketterä -yhtyeen toisena osapuolena sekä monipuolisena ja yllätyksellisenä DJ:nä.

Kuuntele uusi tuplasingle alta.

Lisää luettavaa