”On ollut iso siunaus, että olen saanut äänen, jolla voi viihdyttää ihmisiä” – haastattelussa jenkkivivahteista r&b:tä tekevä Karim B

Artistitulokkaan kolmas single kertoo toksisen ihmissuhteen haasteista.

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Lewizki, sen löydät täältä.

Tänään vuorossa on jenkkivivahteista r&b:tä tekevä tulokas Karim B, joka solmi levytyssopimuksen Sonyn kanssa viime vuonna. Kolmannen Prada-nimeä kantavan singlensä viikko sitten julkaissut artisti pohtii kappaleessa suhdetta, jonka pysyvyys herättää kysymysmerkkejä: lähteäkö vai jäädä? Jos suhde on kyllästetty myrkyllisillä vivahteilla, voiko niitä edes yrittää korjata?

YouTube video

Mikä soi napeissa just nyt?

”Fiilistelen aika paljon omia ja frendien demoja tällä hetkellä. Mutta jos on pakko sanoa mikä on soinut korvissa enemmä kuin mikään muu, niin se on Aitchin Buss Down.”

Mist sä tuut?

”Olen Karim B, alunperin Itä-Helsingistä. Nykyään asustelen Helsingin keskustassa, jossa olen kyllä viihtynyt.”

”Alunperin tiesin jo ala-asteella, että saan musiikista paljon irti. En tiennyt vielä mihin se vie tai mihin päädyn, mutta tiesin sataprosenttisesti, että haluan tehdä musiikkiin liittyviä asioita. Sitten olenkin yhtäkkiä tilanteessa, jossa äänittelen omia biisejä omassa studiossa, ja keikkojakin olen jo ehtinyt tehdä. Aina kun teen jotain musiikkiin liittyvää, tulee fiilis että olen oikealla asialla ja kotona.”

”Oman genren löytäminen on ollut mulle helppoa, koska olen skidistä asti fiilistellyt r&b:tä ja trap-musiikkia. R&b ja melodinen trap ovat olleet vahvasti ne kaksi kategoriaa, joita olen aina fiilistellyt, ja kun olen lähtenyt tutkimaan mihin oma ääneni pystyy ja mikä tuntuu hyvältä, ne ovat aina olleet nuo. Sen takia takia tykkään yhdistellä kyseisten genrejen eri vivahteita.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.

”Uskon että se fiilis on lähtenyt jo pikkupoikana koulun musiikkitunneilta, ja kasvanut vain kun olen saanut lisää ikää. Visioni on koko ajan muuttunut selkeämmäksi. Kaikki lähti kuitenkin musiikkitunneilta, Idols-skaboista junnuna frendien kesken, cover-biiseistä joita äänitettiin frendin makkarissa… Siihen pisteeseen missä ollaan nyt! Musiikki on aina ollut läsnä elämässä, ja halu sen tekemiseen on ollut kova.”

Musiikillinen esikuvasi?

”Tähän täytyy vastata, että Justin Bieber ja Chris Brown ovat olleet isoimmat inspiraation lähteet junnuna. Muistan kun skidinä oli vähän hassua jos kuunteli Justinia, mutta mä taas muistan että olin itsevarma asian suhteen ja tein sitä avoimesti. Kun Chris vieraili Jordin Sparksin No Air -biisillä, olin että ”damn”, tämä on se soundi… Olin jo silloin ajatellut, että sitten kun alan tehdä musiikkia, se olisi juuri sellaista nopeatempoisempaa tanssittavaa r&b:tä, jossa olisi rumpujen puolesta myös vivahteita trapista, ja se kuuluisi melodioissa.”

YouTube video

Supervoimasi?

”Huh, paljon on taitavia artisteja jotka tuovat pöydälle paljon. Mutta kyllä mä uskallan väittää, että kansainvälinen soundi ja melodiat siinä suomenkielisessä musiikissa jota teen, sekä sen paketin luominen niin että sen saa kuulostamaan hyvältä, on yksi iso voima.”

”Myös rikkaan ääniskaalan omistaminen ja miten se kuuluu mun soundissa. Koen että se on ollut iso siunaus, että olen saanut äänen, jolla voi viihdyttää ihmisiä.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?

”Soundiin, melodioihin ja energiaan niissä. Ja siihen, että musiikkini erottuu kotimaisella kentällä siitä perinteisestä musiikista, johon ollaan totuttu.”

Karim B?

”Musiikkini on mukaansatempaavaa ja energistä, ja siinä on sellainen seksikäs silaus. Uskon että se ottaa haltuun ja luo hyvän fiiliksen. Mitä kirjottamiseen tulee, kirjoitan siitä miltä musta tuntuu sillä hetkellä. Mulla ei ole mitään tiettyä protokollaa jota noudatan kirjoittaessani, vaan enemmänkin teen fiilispohjalta ja tunnustelen millaisen fiiliksen jokin biitti herättää mussa. Yhtäkkiä multa tuleekin sanoja ulos suusta, joista on helppo lähteä rakentamaan sitä kokonaisuutta.”

”Mulle tärkeintä artistina on totta kai se, että tätä tehdään hyvällä fiiliksellä, nauttien eikä stressaten! Pyrin myös vetämään paljon hyviä ja mieleenpainuvia keikkoja. Ehkä isoin juttu heti perään on se, että haluan jättää jäljen sekä näyttää, että r&b toimii myös suomeksi. Haluan osoittaa, että sillä pystyy menestymään jos vain haluaa!”

YouTube video

Lisää luettavaa