”On parempi palaa helvetissä kuin kuihtua hiljaa” – Ozzy Osbourne ei osoita pienintäkään merkkiä väsymyksestä uudella albumillaan

Osbournen odotetulla soololevyllä on mukana melkoinen kirjo ison maailman rockmuusikoita.

09.09.2022

Ozzy Osbournen kolmastoista studioalbumi Patient Number 9 on ilmestynyt.

Reilun tunnin mittaisen levyn on tuottanut Andrew Watt. Hän oli vastuussa myös Osbournen edellisestä, kehutusta Ordinary Man -albumista, joka ilmestyi vuonna 2020.

Uudella albumilla on mukana äärimmäisen nimekäs kirjo metalli- ja rockmaailman tähtimuusikoita. Kappaleissa kuullaan muun muassa Queens of the Stone Age -kitaristi Josh Hommen, Red Hot Chili Peppers -rumpali Chad Smithin ja maaliskuussa menehtyneen Taylor Hawkinsin soittoa.

Basistejakin on jopa kolme: Metallicasta tuttu Robert Trujillo, Guns N’ Rosesin Duff McKagan ja Jane’s Addictionin Chris Chaney.

Kitaravetoinen albumi loistaa erityisesti todella komeiden melodioiden ja soolojen ansiosta, eikä ihmekään. Vierailevina kitaristeina toimivat muun muassa Jeff Beck, Black Label Societyn tiluttaja Zakk Wylde, kitaravirtuoosi Eric Clapton sekä heavy metal -ikoni ja Osbournen vanha Black Sabbath -bändikaveri Tony Iommi.

Viime vuosina terveysongelmista kärsinyt Osbourne kuulostaa yhä vanhalta itseltään, eikä miehen äänessä kuulu pienintäkään väsymyksen merkkiä. Sanoituksissa vilahtelee aika ajoin tahattomia tai tahallisia kannanottoja 73-vuotiaan laulajan terveydentilasta käytyihin spekulaatioihin.

”I’ll never die cos I’m immortal” ja “It’s better to burn in hell than fade away” ovat juuri sellaisia hivenen humoristisia letkautuksia, joita Ozzylta voi odottaa.

Kuuntele albumi alta!

Lisää luettavaa