Op:l Bastardsin ”kadonnut” biisi julki – musavideon tähtenä Krista Kosonen

"En tahdo mitään muuta kuin rakastaa!"

17.02.2022

Op:l Bastardsin The Job -albumille (2001) äänitettiin kappale DJ Sex – Rakkaus tulee, joka kuitenkin jäi lopputuotteen ulkopuolelle. Tämän myyttisen biisin on voinut kuulla Cannesissa palkitun Mister8-televisiosarjan soundtrackilla, ja nyt se on julkaistu myös musiikkivideon komppaamana.

Kerttu Jaatisen laatimalla videolla nähdään vahvasti efektoituja, kaleidoskooppimaisia ja psykedeelisiä pätkiä komediasarjasta, joten videotakin tähdittää pääosaa esittävä Krista Kosonen ja niitä mistereitä tuntuu pyörivän ympärillä.

Op:l Bastards -kipale ei ole päätynyt Mister8-sarjaan sattumalta: soundtrackista ovat vastanneet yhtyeestä tutut Timo Kaukolampi ja Tuomo Puranen. K-X-P-miekkoset ovat jo meritoituneita elokuvasäveltäjiä, joiden ansiolistalta löytyy esimerkiksi monikansallinen suurtuotanto White Wall ja Jussi-palkinnon kaksikolle tuonut Armomurhaaja.

”Mister8-sountrackilla kuuluu 70-luvun lopun sähköisen musiikin sankarit ja edelläkävijät, kuten Suicide, Throbbing Gristle, Fad Gadget, The Normal, Silicon Teens sekä Cabaret Voltaire.  Merkittävänä ajatuksena takaraivossa sykki myös aika vuoden 1977 punkvyöryn jälkeen, jolloin punkkarit ostivat halvan rumpukoneen ja lähtivät kokeellisempaan musiikilliseen suuntaan”, Kaukolampi taustoittaa projektia.

Svart julkaisee Mister8-soundtrackin vinyylipainoksena 25. maaliskuuta. Katso DJ Sex – Rakkaus tulee -musiikkivideo alta.

YouTube video

Lisää luettavaa