Paatin ja Pavelin levyllä kyse on japanilaiseen tapaan ”kintsugista” eli vaurion korostamisesta

Albumilla keskitytään minimalismiin.

18.12.2022

Paatti (eli Tykopaatti) ja Pavel julkaisivat perjantaina  yhteisen kokopitkän. Kahdentoista kappaleen kokonaisuus on Hullufemman tuottama, äänittämä ja miksaama, ja masteroinnin on hoitanut Aivovuodosta tuttu Visa Mäkinen. Kintsugi-levyllä vierailevat Silkinpehmee ja Tuskamake. Levy ilmestyi 3rd Railin kautta.

Kintsugi sanana juontaa juurensa Japaniin, jossa se merkitsee halkeamien korjaamista ja kultaamista. Symbolisesti idea perustuu vikojen ja epätäydellisyyksien syleilemistä tavalla, joka kasvattaa jotain vielä kauniimpaa ja vahvempaa. ”Kyse on vaurion korostamisesta. Korosta sitä mitä et voi muuttaa”, levyn tiedote tiivistää.

Näin artistit kertovat taustoistaan ja Kintsugi-albumin rakentumisesta:

”Pavel ja Hullufemma ovat olleet ystäviä lapsuudesta saakka. Nuoruudessa molemmat keskittyivät omiin projekteihinsa ja ajatus yhteisen materiaalin tekemisestä syntyi illanistujaisissa satavuotiaan mansardikattoisen hirsitalon puutarhassa. Talon, jossa levy myöhemmin myös puoliksi äänitettiin.”

”Toinen äänityssessio pidettiin levyn kansissa esiintyvässä rakennuksessa, joka haluttiin tuoda vahvasti esiin albumin tematiikassa, sillä sen askeettisuus kuvaa myös hyvin levyn soundia ja tunnelmaa. Levy on äänitetty loppuvuoden 2021 ja alkuvuoden 2022 välisenä aikana.”

”Levy haluttiin pitää minimalistisena, muutama vokaaliraita, skärtsit ja biitti. Pelkistetyissä rakenteissa. Jokainen kappale on nimetty yhdellä sanalla. Jo kirjoitusvaiheessa huomattiin ulos tulevan tekstin olevan tiivistynyttä ja aiheiden yksinkertaisia, mutta kerronnan pysyvän silti kaksikolle tuttuna verbaalisena syöttelypelinä tutuista aiheista: elintavoista, ympäristöstä sekä valinnoista.”

Albumilta on aiemmin julkaistu singlet Kulma ja Syö, mutta näiden lisäksi Kintsugi pitää sisällään neljä uutta instrua ja kuusi uutta biisiä räppeineen kaikkineen.

Paatti ja Pavel julkaisivat ensimmäisen yhteisen albuminsa nimeltä Käpyjä ja tikkuja kesäkuussa 2021, ja debyytti-ep:nsä Pöökiä ja liiskaa lokakuussa 2019. Tasan vuosi sitten molemmat vierailivat Mikidi & Gaiafin Satsattu panostukseenkappaleessa.

Kuuntele Kintsugi alta.

Lisää luettavaa