Paul Stanley ei halua tehdä enempää Kiss-levyjä – laulaja-kitaristi ei usko, että uusista biiseistä tulisi vanhojen veroisia

Starchild avautui bändin tulevaisuudennäkymistä tuoreessa haastattelussa.

25.08.2022

Kiss on keikkaillut maailmanlaajuisen End of the Road -jäähyväiskiertueensa merkeissä viime vuodet. Kesäkuussa Suomessakin pistäytynyt yhtye on kertonut soittavansa vihoviimeisen keikkansa alkuvuodesta 2023.

Paul Stanleyltä kysyttiin Howie Mandel Does Stuff -podcastin tuoreessa haastattelussa, työstääkö bändi parhaillaan uutta materiaalia. Laulaja-kitaristi kertoi, ettei ole lainkaan innostunut ajatuksesta.

”Olen tullut siihen tulokseen, ettei uusi materiaali voisi olla millään vanhan veroista. Ei siksi, ettei se olisi yhtä hyvää, vaan siksi, ettei siinä ole samanlaista yhteyttä tärkeisiin hetkiin elämässä”, Stanley sanoo.

”Siinä ei ole sellaista ajan patinaa, että ’hitto, muistan, kun kuulin tämän biisin ollessani 18-vuotias’, tai vastaavaa. Kappaleissa on kyse paljon suuremmasta – ne ovat välähdyksiä tietystä ajanjaksosta elämässä.”

Kissin viimeisimmät albumit Sonic Boom ja Monster ilmestyivät vuosina 2009 ja 2012. Stanley pitää näiden levyjen kappaleita yhtä hyvinä kuin yhtyeen vanhaa materiaalia.

”Meillä on yksi kappale, Modern Day Delilah, joka on aivan yhtä hyvä kuin Love Gun tai mikä tahansa, mutta se ei ole ikääntynyt. Se ei ole kuin viini, jolla on mahdollisuus parantua vanhetessaan.”

”Asettaisin itseni alttiiksi pettymykselle, jos tekisin uusia biisejä. Kun laittaa koko sydämensä ja sielunsa johonkin, ja se otetaan vastaan hyväksyvällä nyökkäyksellä, on monia muita asioita, joihin panostan mieluummin.”

Laulaja-kitaristi on kommentoinut aihetta aiemminkin. Viime vuonna hän vertasi yhtyeen tilannetta The Rolling Stonesiin ja sanoi, että aina kun Rollarit julkaisee uuden levyn, fanit odottavat kuulevansa keikoilla silti vain bändin vanhat, suuret hitit.

”Se pätee myös meihin. Kukaan ei tule arvostamaan uutta materiaalia samalla tavalla, aivan sama kuinka hyviä biisit ovat. Ihmiset haluavat silti kuulla vain Love Gunin. Olemme iloisia, kun saamme soittaa keikkoja, ja se on asia, johon keskitymme.”

Katso uusi haastattelu alta.

Lisää luettavaa