Pyhimyksen ja Vesalan kanssa musiikkia tehnyt Figaro laulaa nyt surusta – mukana Abreu

Uutta musiikkia Figarolta.

11.09.2021

Nuoren aikuisen ahdistusta ja ihmissuhteita kappaleissaan käsittelevältä Figarolta saatiin eilen uutta musiikkia. Perttu “DJPP” Mäkelän luotsaaman Etenee-levymerkin kautta julkaistu Kyyneleet käsittelee surua ja menetystä. Vierailijana biisissä toimii Abreu, joka nähdään tänä syksynä Vain Elämää -sarjan 12. kaudessa. Tuotannosta taas vastaa Heviteemu, joka on tehnyt yhteistyötä Figaron kanssa ennenkin.

Eri genrejen välillä sulavasti liikuskeleva Figaro julkaisi loppuvuodesta 2020 debyytti-ep:nsä, jonka kappaleissa kuultiin vierailijoina Pyhimystä, Meloa ja Ettaa. Tämän vuoden alussa puolestaan ilmestyi artistin ensimmäinen single tulevalta debyyttialbumilta, jonka julkaisua kaavaillaan vielä tämän vuoden puolelle. Kyseisen Vesalan kanssa tehdyn dueton ilmestymispäivänä julkaistussa Rumban haastattelussa Figaro kertoi monien biisiensä olevan “ihmissuhdebiisejä”, ja aikovansa tulevaisuudessakin käsitellä asioita nimenomaan ihmissuhteiden kautta.

Uusimmalla singlellään Figaro ainakin pitää lupauksensa. Pehmeästi vellova Kyyneleet on herkkä sukellus surun ja kauneuden väliseen suhteeseen, ja siinä käsitellään hyvin armollisesta näkökulmasta menetyksen aiheuttamia tuntemuksia. Vaikka yhteiskunnassamme on lähivuosikymmeninä otettu lupaavia askelia tunnetaitojen suhteen ja pyritty monin osin normalisoimaan avoimuuteen ja rehellisyyteen perustuvaa tunneilmaisua, voi esimerkiksi itkemiseen liittyä edelleen paljon häpeää.

Figaron biisissä vastaavista tabuista ei kuitenkaan ole tietoakaan, sillä kyyneleet ovat kappaleessa aivan normaali ja jopa kaivattukin asia. “Jos menettää jotain, se tunne tulee aina olemaan läsnä, mutta siihen voi tottua. Kyyneleet muuttuu sateeksi. Usein surullisena meinaa unohtua kaikki kaunis ympärillä, olkoon tämä biisi muistutus siitä”, summaa Figaro.

Kuuntele biisi alta.

Lisää luettavaa