Räpistä vaihtoehtorockiin – yhden viime vuoden parhaista levyistä julkaissut Melo teki tyylillisen täyskäännöksen

Melolta ilmestyi eilen maalailevaan shoegazeen pohjaava Helena-albumi.

18.06.2022

Rumbankin ”Vuoden 2021 parhaat albumit” -äänestyksessä viiden parhaan kotimaisen albumin joukkoon Glitter-levyllään kivunneelta Melolta saatiin eilen albumi, joka todistaa kuinka monipuolinen artisti on kyseessä. Helena on nimittäin täysin uusi aluevaltaus aiemmin muun muassa hyperpopia ja perinteisempää räppiä musiikissaan yhdistelleeltä Melolta. Säröiseen vaihtoehtorockiin ja maalailevaan shoegazeen perustuva albumi on kokemuksena arvaamaton mutta kiistattoman lumoava.

Levyä yhdessä Melon kanssa ovat olleet rakentamassa Emma- ja Teosto- palkitut Mauri Syrjälä äänityksen puolesta sekä Totte Rautiainen miksauksessa. Helena ilmestyi Skorpionin kautta.

Viime vuoden loppupuolella Rumban pitkässä haastattelussa Melo antoi jo vihjauksia tulevasta, sillä artisti kertoi tällöin ottavansa uuden askeleen urallaan. Siihen tulisi sisältymään paljon kitaraa, volyymia ja laulua, Melo paljasti.

Helena-levyllä raskaat kitarat louhivatkin tietään Melon repivien riimien halki, vain rauhoittuakseen toisissa hetkissä kuulijan päälle harmonisesti vyöryväksi ääniaallokoksi. Sanoitusten takaa puskee esiin rikkinäisiä raajoja ja avaamisprosessissaan kesken jääneitä solmuja, sekä kysymyksiä, jotka ovat paljon kiinnostavampia kuin niihin kuuluvat vastaukset.

Melolla on merkille pantava kyky runoilla hajanaiset ja murtuneet tunteet vangitseviksi tarinanmuruiksi, joita levyllä säestävät milloin elämää suuremmat instrumentaaliset hyökyaallot, milloin muutamilla soinnuilla esiin houkuteltu peilityyni pinta.

”Tämä on parasta musaa mitä olen koskaan tehnyt”, Melo toteaa.

Kuuntele albumi alta.

Lisää luettavaa