Räppäri laukoi homofobisia kommentteja – Madonna läksytti julkisesti, festivaali poisti ohjelmistostaan

Dababy ampui omaan jalkaansa.

Viime viikonloppuna järjestetyssä Rolling Loudissa esiintynyt Dababy laukoi homofoobisia kommentteja kesken keikan. Räppäri muun muassa pyysi kaikkia nostamaan sytkärinsä ilmaan, jolla ei ole hiv:ta tai aidsia, sekä myös niitä miehiä, jotka ”eivät lutkuta munaa parkkipaikalla”.

Hän kuvaili jälkeenpäin hyvin alatyylisesti, kuinka hänen ”homofaninsa eivät ole iljettäviä homoja tai narkkareita”.

Dua Lipa kertoi IG-storyssaan olevansa järkyttynyt räppärin kommenteista ja otti kantaa HLBT-yhteisön puolesta. Dababy vieraili viime vuonna laulajan isolla Levitating-hitillä. Madonna vastasi Dababyn kommentteihin Instagramissa ja lisäsi kuinka juuri hänenlaisten ihmisten takia monien pitää edelleen elää pelossa. Elton John kirjoitti kuinka homofobialle ei ole sijaa musiikkialalla.

Dababy on yksi tämän hetken suosituimmista räppäreistä ja on ehtinyt koronasta huolimatta heittämään paljon keikkaa. Näin ollen hän olisi ollut myös vakiokalustoa monilla eri festivaaleilla. Nyt jättifestivaali Lollapaloozasta on kuitenkin ilmoitettu, ettei Dababy ole nousemassa heidän lavalleen. Räppärin oli määrä esiintyä tänään.

Lollapalooza kertoi toimivansa monimuotoisuuden, osallisuuden, kunnioituksen ja rakkauden puolesta. Siksi Dababylla ei ole asiaa heidän tapahtumaan. Nähtäväksi jää asettuvatko muut isot toimijat festivaalin kanssa samaan linjaan. Vaatemerkki Boohoo lopetti jo yhteistyönsä.

Räppärit Boosie Badazz ja T.I. ovat kuitenkin asettuneet Dababyn tueksi, mutta r&b-laulaja Chris Brown on omassa ig-storyssaan epäsuorasti kannustanut pitämään turpansa kiinni ja hoitamaan keikkansa kunnialla.

Homofoobiset kommentit eivät olleet Dababyn ainoa kohahduttanut tempaus samaisen keikan aikana. Hän sai laajaa kritiikkiä myös ottaessaan Tory Lanezin esittämään yhteiskappaleen kanssaan. Biisi esitettiin heti sen jälkeen, kun Dababy veti oman osuutensa yhteibiisistään Megan Thee Stallionin kanssa. Tory Lanez on ampunut Megan Thee Stallionia, mutta Dababy ei siitä vähää välittänyt. Megan Thee Stallion ei toki ollut keikalla paikalla, mutta se ei juurikaan jättänyt viestiä epäselväksi.

Erikoisen tapauksen tästä kaikesta tekee myös se, että räppäri vaikutti ottavan kantaa asiaan tällä viikolla julkaistulla musiikkivideolla.

Tsekkaa Madonna postaus alta, siitä näet myös Dababyn ”lavaspiikin”.