Räppi-Melo on palannut – vauhko tuplasingle edustaa rankkaa ääripäätä

Skorpionin artisti aikoo tänä vuonna julkaista useita räppibiisejä.

27.01.2024

Emma-ehdokkuudesta Vuoden alternative -kategoriassa kilpaileva Melo julkaisi perjantaina 26. tammikuuta tuplasinglen nimeltä Sim/Pää eel. Tuplasingle on artistin ensimmäinen julkaisu sitten viime vuoden huhtikuussa julkaistun M<3lo-albumin.

Skorpionin kautta ilmestyneet uudet kappaleet profiloituvat levy-yhtiön tiedotteessa vahvasti räpin kautta: ”Räppi-Melo on tullut takaisin”, promossa kerrotaan ja määritellään kappaleiden liikkuvan spektrin rankemmassa päässä.

Räppiä tuplasingle totisesti tarjoaa, sillä molemmat kappaleet koostuvat tiukasta riimien pudottelusta, painokkaan itsevarmasta asenteesta, kuittailusta muille räppäreille (”Kaikki nää räppärit ne on mun fanei, kopsaa mua sanasta sanaan ja featista feattiin mut esittää niin originaalei”) ja kyllä, hyvin räpillä tavalla iskevästä tuotannosta.

Toisaalta biiseissä on myös melomaisia piirteitä, joita ei ole mielekästä katsella niinkään räppifiltterin kuin Melo-filtterin läpi. Melo tunnustelee tasapainoa kaaoksen ja johdonmukaisuuden välillä ja pyrkii kääntämään jokaisen kiven, jotta ei vahingossakaan kuulostaisi stereotyyppiseltä tai tavanomaiselta. Biitit särisevät korvissa ja silmissä asti, Melon tapa lausua sanoja häivyttää ne kokeilevimmillaan mystiseksi muminaksi raivokkaan biitin alle, ja tempo on hermoja koettelevan hektinen varsinkin liitoksissaan nitisevässä ja natisevassa Pää eel -biisissä.

Melon on tarkoitus julkaista tänä vuonna useita räppibiisejä. Osa niistä tulee edustamaan melodisempaa ja popimpaa ääripäätä verrattuna tähän vauhkoon vuoden aloitukseen.

Katso alta Rasmus Purolan tekemä musiikkivideo Sim-biisiin.

Lisää luettavaa