Rikollisen aliarvostetuksi tituleeraamamme suomiräppäri palaa soolomateriaalin äärelle

Tervetuloa takaisin, soolo-JV.

24.10.2022

Kirjoitimme viime viikolla ”rikollisen aliarvostetun suomiräppärin” eli tuottaja-räppäri JV:n odotetusta uudesta soolokappaleesta, joka saikin sitten julkaisunsa sekä myös musiikkivideon viime perjantaina. Mun kru on ensimmäinen näyte JV:n tulevalta levyltä.

Jos on taipumusta nautiskella täysin sieluin kesästä ja vaipua katatoniseen tilaan syksyn ja pimeän tullen, niin nyt varoituksen sana: Mun kru -video voi tähän aikaan vuodesta olla hieman kivuliasta katseltavaa. Se tuo nimittäin takaisin pelkässä kevyessä vaatetuksessa hengailua kestävät kesäillat, huolettomat pilvettömät taivaat, ja ajantajunsa menettäneet kaverihengailut jollain satunnaisella sisäpihalla tai ahtaassa mutta kotoisassa studiossa.

Mutta jos tämän kaipuun pistoksen kestää sydämessään, video ja biisi kannattaa kyllä mitä pikaisimmin käydä tarkastamassa. Lämpimiä tuokiokuvia ja lojaaleja hetkiä tarjoava kokonaisuus voi samalla toimia leikkimielisenä arvoituksena omistautuneimmille suomihiphop-päille, sillä videolta voi löytää yhden jos toisenkin musiikillista uraansa suomiräpin parissa toteuttavan miekkosen.

JV:tä on viimeksi kuultu sellaisissa projekteissa kuin Eevil Stöön kanssa tehty Ooze Aalto -albumi tai Musta Sade -kokoonpanon Ayo-levy. Näiden verrattain tummasävyisten tai voisiko sanoa peräti pimeiden meininkien jälkeen JV:n uusi kipale on hyvinkin kepeän ja lokoisan oloinen. Hyväsydämistä biittiä myöten kappale on kiltti ja hyväntahtoinen sekä aiheeltaan todenmukaisen tärkeä, sillä kyllähän se oma jengi aina ansaitsee kunnianosoituksen jos toisenkin.

Kappaleen yhteydessä JV polkaisee käyntiin oman Serious Walk -levymerkin, josta lisää myöhemmin.

Katso Nikunen und Nikunen -nimiselle taholle kreditoitu musiikkivideo alta – ja itse kappaleenhan julkaisusta vastaa muuten tietysti Dödstil.

Lisää luettavaa