Rock And Roll Hall of Fame -pomo puolusteli Iron Maidenin rannalle jättämistä, tylytti rap-vihaajia: ”Typerää ja aikansa elänyttä”

Vieläkin asia puhuttaa.

Sami Turunen

Rock & Roll Hall Of Fame -instituution toimitusjohtaja ja puhemies Greg Harris kertoi syitä sille, miksi Iron Maidenia ei vieläkään valittu rockin kenties tunnetuimpaan joukkoon.

Esimerkiksi Gene Simmons piti ”kuvottavana” sitä tosiasiaa, ettei Maidenia valittu Hall of Fameen. Hän otti asiaan kantaa Twitterissä – kerroimme asiasta muun muassa täällä.

WBAB-radiokanavalle antamassaan haastattelussa Harris kertoo, miten ymmärtää ihmisten suuttumuksen siitä, ettei Iron Maidenia vieläkään valittu Rock And Roll Hall of Fameen.

”Iron Maiden on tärkeä yhtye, ja siksi se oli ehdolla 15 muun yhtyeen ja artistin kanssa. Kun äänet laskettiin yhteen, kuusi esiintyjää valittiin lopulta RARHOF:iin. On muistettava, että kaikista yhtyeistä jotka ovat ehdolla yli 80 prosenttia lopulta tulevat valituksi harvinaiseen joukkoon”, hän sanoi ja jatkoi:

”Kaikilla on aina omat suosikkinsa ja mielipiteensä siitä, ketkä pitäisi valita ja keitä ei. Ihmisillä on aina henkilökohtainen tunneside suosikkeihinsa. Monen pitäisi hieman laajentaa ajattelumaailmaansa puritaanisen rock-ajattelun ulkopuolelle.”

Harris myös kertoi, että genreajattelu on aikansa elänyt jäänne menneisyydestä.

”Rock and roll ei ole koskaan ollut pelkästään neljä laihaa sälliä pillifarkuissa. Rockissa on kyse asenteesta, ja monille tuntuu olevan kova pala se, että myös hip hop -artisti tai -yhtye voi olla asenteeltaan rockia, ja siksi se ansaitsee paikkansa Hall of Famessa. Rockin maailmaan ja asenteen sisään mahtuvat erilaiset artistit ja yhtyeet, ja tiukka genreajattelu on typerää ja aikansa elänyttä.”