Roope Yliaho nostaa mielenterveysongelmat tapetille uudella kappaleellaan – haluaa auttaa omalla tarinallaan

Aihe on aina ajankohtainen.

Tamperelainen indierock-artisti Roope Yliaho on julkaissut tänään toisen sinkkunsa Vie mut Niemeen. Kappale on rehellinen ja avoin kertomus laulaja-lauluntekijän omasta elämästä.

Yliahon mukaan biisi käsittelee mielenterveysongelmia ja miehen kahta reissua Pitkäniemen psykiatrisessa sairaalassa.

”Mun elämä muuttui, kun hakeuduin terapiaan. Olin tullut siihen pisteeseen, että vaihtoehtona on joko kuolla oman käden kautta tai nousta ylös sieltä kuopasta, minkä olin alleni kaivanut”, muusikko kommentoi.

Puhutteleva ja aidosti kantaaottava kappale on hieno ulostulo tärkeästä aiheesta. Yliaho toivoo voivansa auttaa näiden asioiden kanssa kamppailevia avautumalla omista kokemuksistaan.

”Aina on mahdollista muuttaa elämäänsä ja saavuttaa jotain sellaista, mikä tekee aidosti onnelliseksi. Sen oon todistanut itse kulkemalla valitsemaani polkua.”

Artisti kertoi aiemmin Rumban haastattelussa, että tekee musiikkia ihmisille, joilla ei ole aina ollut helpointa, mutta jotka jaksavat silti elätellä toivoa paremmasta.

”Mun musiikissa on aina tekstien raakuuden sisällä toivo paremmasta, välillä se pitää vaan kuuntelijana itse hiffata.”

Viime vuonna Havoc-levymerkille kiinnitetty artisti julkaisi debyyttisinglensä Lauluja mitättömyyksistä viime kesäkuussa.

Kuuntele Yliahon kappale alta:

YouTube video

Lisää luettavaa