Ruusut julkaisi uuden kappaleen yli vuoden odotuksen jälkeen

Basson jyskettä ja jousia, eli Ruusut täällä taas.

28.02.2020

Vuonna 2018 Suomea tuntui puhuttavan tasan yksi yhtye: Ruusut.

Miikka Koiviston, Ringa Mannerin, Alpo Nummelinin ja Samuli Kukkolan muodostama yhtye sai välittömästi superbändin leiman artistien bändihistorian ansiosta. Sen myötä suuri yleisö kohdisti heihin välittömästi katseensa.

Suosio tuntui kasvavan keikka keikalta ja syksyllä ilmestynyt Ruusut-debyyttialbumi lunasti useimpien odotukset. Sittemmin yhtyeen cv:stä löytyykin niin täyteen ahdettua telttakeikkaa Flow’ssa kuin loppuunmyytyjä Tavastia-keikkoja.

Vielä vuoden 2018 päätteeksi yhtye julkaisi Mä haluun et sä kaipaat mua -singlen, mutta vuonna 2019 ei julkaisuja ilmestynyt. Sen sijaan artistit operoivat omilla tonteillaan.

Ringa Manner julkaisi musiikkia The Hearingin nimissä (albumia oli työstämässä myös Kukkola), Alpo Nummelinin kädenjälkeä kuultiin muun muassa JVG:n Rata/raitti -albumilla, lisäksi hän kuului Chisun livekokoonpanoon. Koiviston nimi löytyy kolmen kappaleen kohdalta Pariisin Kevät -yhtyeen Reuna-albumilla.

Nyt on kuitenkin uuden singlen vuoro. Avaimet avaa ovii on tunnistettavaa Ruusut-soundia, mutta uusille urille vietynä. Jousisovitus luo kappaleelle elokuvamaisuutta ja vakavuutta. Lauluosuudesta vastaava Manner on elementissään. Tiedotteella hän kertoo kappaleesta näin:

”Kuulemma jos kuvittelee oven ja avaa sen, on siellä oltava jotain. Ihmismieli ei hyväksy tyhjyyttä.”

Kuuntele biisi alta.

Lisää luettavaa