Someinfluensserit ja ohjelmatoimistot haastettu oikeuteen vuoden 2017 festivaalikatastrofin takia – saatavia miljoonia euroja

Fyre-sekoilu sen kun jatkuu.

Malli ja mediapersoona Kendall Jenner sekä supermalli Emily Ratajkowski on haastettu oikeuteen heidän osallisuudestaan vuonna 2017 järjestettyyn Fyre-festivaaliin ja sen ennakkomarkkinointiin.

Mikäli Fyre Festivalin tapahtumat eivät ole tuttuja, niin kerroimme asiasta vuonna 2017 mm. seuraavaa:

”Fyre Festival järjestetään tänä viikonloppuna Exumasin alueella Bahamalla. Liput luksusfestivaaleille maksavat halvimmillaan 4 000 dollaria ja kalleimmat tiketit kustantavat peräti 12 000 dollaria.

Lipun hintaan sisältyivät lennot Miamista festivaalialueelle, omat huvilat joissa yöpyä, huvijahdit joissa bilettää mallien kanssa ja bändejä kuten Major Lazer, Blink-182 ja monia muita.

Todellisuus näyttäisi olevan kuitenkin hieman toinen. Festivaalikävijät ovat lähettäneet Twitteriin ja Redditiin valtavat määrät kuvia, joissa näkyy ”luksusfestivaalien” todellisuus. ”Luksushuvilat” ovat todellisuudessa telttoja, jotka on pystytetty alueelle vähän sinne päin. ”Luksusateria” on kuvien perusteilla kaksi palaa valkoista leipää ja vihreää salaattia siinä kyljessä.

Kaiken tämän päälle festivaalialueella ei ole henkilökuntaa lainkaan. Matkatavarat on heitetty festarivieraille rekasta maahan. Tämän kaiken ihanuuden päälle festivaalialue on täynnä villikoiria. Osa festivaalivieraista on myös tapellut paikallisten kanssa.”

Fyre Festival -sekoilun johtohahmo Billy McFarland tuomittiin kuuden vuoden vankeuteen lukemattomista petoksista. Korvauksia hän joutuu maksamaan peräti 26 miljoonan dollarin edestä.

Nyt oikeuteen on haastettu myös muita. Supermalli Emily Ratajkowskin mallitoimistolta DNA Model Managementiltä halutaan takaisin 272 00 euroa, kun taas Kylie Jenneriltä halutaan takaisin 250 000 euroa. Syytteen mukaan heille maksetut palkkiot festivaalin mainostamisesta sosiaalisessa mediassa olivat laittomia.

Mallit saivat kyseiset summat yhdestä (1) Instagram-postauksesta.

Myös kolme ohjelmatoimistoa on haastettu oikeuteen, ja heille ennakkoon maksetut rahat halutaan takaisin. Saatavia on heidän tapauksessaan yhteensä yli 1,5 miljoonan euron edestä.

Tahot haastoi oikeuteen Gregory Messer, joka toimi festivaalien taloudellisena takaajana.

Lisää luettavaa