Ensimmäisenä artistina yli kymmenen miljardia Spotify-striimausta nakuttanut Drake julkaisi uuden levyn – vierailemassa monia Suomeen ensi kesänä saapuvia artisteja

Drake tahtoo lisää elämää.

Drake julkaisi sunnuntain vastaisena yönä (19.3.) uuden levyn nimeltä More Life. Levyn sijaan enemmänkin soittolistaksi luonnehdittu More Life sisältää 22 kappaletta ja vierailuja artisteilta kuten Kanye West, Young Thug, Skepta, Sampha ja Giggs.

Uutisoimme viime viikonloppuna levyn mahdollisesta sisällöstä. Levyltä ei ennakkotiedoista ja huhuista poiketen kuitenkaan löydy kappaleita Sneakin’ ja Two birds, one stone. Jennifer Lopez ei löydy vierailijoiden joukosta, mutta hänen If You Had My Love -kappalettaan samplataan Teenage Fever -biisillä.

Drake julkaisi iTunesissa lyhyen tekstin levynsä myyntisivulla. Tekstissä (kuva löytyy alempaa) Drake kiittää elämäänsä, mutta pohtii myös hieman mahdollista loppuaan. Beats 1 eli Apple Musicin radiokanavan Twitter-tilillä kerrottiin näin: ”Viimeinen laini levyllä: Tulen takaisin vuonna 2018 antaakseni teille yhteenvedon. Lisää elämää.”

Drake on jo aiemmin räpännyt, että jää eläkkeelle 35-vuotiaana. Siihen on matkaa vielä n. viisi vuotta, joten aivan viimeisistä levytyksistä ei ole vielä kyse.

More Lifen alkupuoliskolla kuuluu vahvat brittivaikutteet. Esimerkiksi jättihitiltä vaikuttava Passionfruit, sekä Get it together ja Mabida Riddim pursuavat paljon samankaltaisia vaikutteita kuin viime vuonna julkaistu One Dance, joka kumarsi vahvasti brittikulttuurin suuntaan. Myös Skeptan ja Giggsin vierailut julkaisulla kertovat siitä, että miten vahvasti Britannian musiikkiskene on kanadalaisen musiikkiin vaikuttanut.

Suomen tulikuumasta keikkakesästä kertoo se, että levyn vierailijalistasta Suomeen on tällä hetkellä varmistettu saapuvaksi Young Thug, Quavo (Migos-trion jäsen), Travi$ Scott, Giggs ja Sampha.

Drakella on myös suuri mahdollisuus kasvattaa huimaa ennätystään ja tehdä yksi lisää.

Forbes uutisoi perjantaina, että Drakesta tuli kaikkien aikojen ensimmäinen artisti, jolla on yli 10 miljardia striimausta Spotifyssa. Jo ennen tätä Drake oli Spotifyn striimatuin artisti.

Tämän hetkisen Billboard-listauksen perusteella riittää, että jos Drake saa edes yhden kappaleen nousemaan Billboardin Hot 100 U.S. -listalle, niin hänestä tulee kyseisen listan kaikkien aikojen menestynein sooloartisti.

Jos listan tämän hetkinen nro 2. Lil Wayne saa kaksi hiljattain julkaistuaan vierailuaan mainitulle listalle, niin Drake tarvitsee kaikkien aikojen menestyneimmäksi sooloartistiksi nousemiseen tuolloin toki kolme kappaletta.

Listan tämän hetkinen ykkönen on Glee -TV-sarjasta tuttu Glee Cast. Heillä on hittejä kasassa 207, joten sitä ei moni tule aivan heti peittoamaan. Sooloartistien epäviralliseksi ykköseksi nousemiseen Drakella on nyt kuitenkin mahdollisuus.

Kuuntele levy alta ja tsekkaa myös jutussa mainitut somepostaukset.