”Sterkoissa pumppaa Nate Dogg ja Warren G” – Aksimin ja Joosu J:n muodostama duo julkaisi aseistariisuvan ajelubiisin, jossa vierailee Stepa

"Kuvauksissa Aksim toilaili ja hassutteli niin, että me naurettiin Joosun kanssa itsemme pöydän alle", Stepa kertoo kappaleen musiikkivideosta.

09.10.2022

Aksimin ja Joosu J:n muodostama Shakkii-duo julkaisi alkuvuodesta debyytti-ep:nsä, joka sai Rumbassa ylistävän vastaanoton. Juuri ennen kesää kaksikko tiputti singlen nimeltä Punaiset siivet, ja ottaa nyt perjantaina PME:n kautta julkaistulla kappaleellaan jälleen eräänlaiset siivet käyttöönsä: Diana-biisissä nimittäin kehotetaan hyppäämään juuri pajalta tulleen auton kyytiin.

Vaikka äskeinen lause ei välttämättä kovin hohdokkaalta kuulosta, Shakkii kyllä saa tarjoamansa kyydin säihkymään houkuttelevan ylevänä. Kaikenlaiset palkinnot prinsessakohtelusta sterkoissa pauhaavaan west coast -räppiin odottavat häntä joka Shakkiin siivellä kehtaa liittyä ilmeisen leppoisan kruisailun tuoksinaan.

Shakkiin debyyttisinglestä asti on ollut selvää, että jos tämä yhtye jotain taitaa niin se on pilke silmäkulmassa laulelevan casanovan rooli – ”Suorastaan ärsyttävän hurmaava kappale” kirjoitimme tällöin kyseisestä 23 leukaa -debyyttibiisistä. Tällä kertaa aseistariisuvina keinoina käytetään herrasmiesmäistä käytöstä ajomatkalle vietäessä ja erilaisia täkyjä saada neitokainen astumaan kyytiin, kuten lupauksia soittaa omaa demoa matkalla (onko tämä nyt sitten enemmän bonari vai ansa, sen voi kukin ajelulla mukana oleva itse päättää).

Mitä osuvimpana vierailijavalintana itselleen ominaisesti hassut ja hyväntuuliset riimit heittää myös Stepa. Vallattomalla läsnäolollaan Stepa tuo kokonaisuuteen entistä kevyempiä sävyjä, hullutellen muina riimiakrobaatteina ”Autoilubiisi, eikä mulla oo autoo” sekä ”Meikä ei oo pihalla, meikähän on sisällä!” -tyyppisten hyväntahtoisesti huvittavien rivien äärellä.

”Kaikki soundit on tehty itse, tietysti MPC:llä kuten tähänkin saakka”, Aksim kertoo. ”Kaikki laulut kirjoitetaan kahdestaan Joosun kanssa. Stepa pyydettiin mukaan, se itse asiassa vähän niin kuin inspiroi ruuvaamaan tämän biitin.”

Kappaleen biitti onkin suoraviivaisemmin räp kuin moni Shakkiin aiemmista kokeilevan soundin äärellä liikkuvista tuotannoista. Biisistä ilmestyi myös Max Steffanssonin ohjaama musiikkivideo, jota Stepa kommentoi näin:

”Musavideo kuvattiin Lahdessa ja pidin sitä outona valintana, mutta lopulta oli just oikein lähteä jonnekin missä harvoin pääsee käymään. Kuvauksissa Aksim toilaili ja hassutteli niin, että me naurettiin Joosun kanssa itsemme pöydän alle. Hyviä ukkoja molemmat ja toivon, että he saavuttavat musiikin saralla kaiken sen, mitä he haluavat saavuttaa.”

Shakkii nähdään loppuvuodesta osana KPC Touria, joka levittäytyy viiteen kaupunkiin. Voit lukea asiasta lisää täältä.

Katso Diana-musiikkivideo alta.

Lisää luettavaa