Suadin debyyttialbumi on viimein valmis – kuuntele ensimmäinen single!

Ensiesityksessä Suadin tulevan albumin kaihoisa pianovetoinen kappale.

Suad julkaisee huomenna ensimmäisen singlen tulevalta esikoisalbumiltaan. The Door -kappale saa ensiesityksensä Rumban sivuilla nyt.

”Kappale on rakentunut biisin alun pianoteeman ympärille unenomaisena muistona. Biisi eroaa jonkin verran albumin muusta materiaalista myös siksi, että se kulkee yllättävän duurivoittoisesti muuhun materiaaliin verrattuna. Silti The Dooria en kutsu iloiseksi, vaan enemmänkin kaihoisaksi kappaleeksi”, Suad kertoo.

Vaikka debyyttialbumi on vasta tulossa, Suadia voi pitää jo meritoituneena artistina. Hän on tehnyt yhteistyötä muiden muassa Uusi Fantasia -yhtyeen, Jaakko Eino Kalevin, Freemanin, Op:l Bastardsin ja Noah Kinin kanssa ja esiintynyt Flow- ja Sideways-festivaaleilla, YleX nimitti häntä ”varjelluksi indiehelmeksi”. Suadin esikois-ep The Call julkaistiin vuonna 2017, ja tuolloin myös albumi oli puheenaiheena julkisuudessa. Prosessi on siis ollut harras ja kivikkoinenkin.

”Urani alussa, vuosia sitten laitoin demoja lukuisiin levy-yhtiöihin, jotka kysyivät, miksen tee kappaleita suomeksi tai ylipäänsä radioystävällisempää kamaa. Toisinaan biisejä kehuttiin, mutta silti niitä haluttiin muokata uudelleen levy-yhtiön ehdottamien kirjoittajien kanssa. Koen kuitenkin, että säveltämäni musiikki on osa minua ja siihen liittyy voimakas tunnelataus, joten minun oli tehtävä kappaleet itse alusta loppuun.”

Levytyssopimus on nyt tehty Svartin kanssa ja albumi julkaistaan syksyllä.

”Aika on mennyt älyttömän nopeasti; olen istunut pianon äärellä ja tehnyt uusia kappaleita, soundimaailmaa on hiottu livekeikoilla ja treenikämpillä”, Suad sanoo.

”Levyllä soittaa hieno porukka, tuttuja muusikoita Vilunki 3000, Tuomo Puranen, Tommi Toijonen, Tapio Viitasaari sekä Henri Lindström. Elorannan Laurin kanssa hautauduimme studioon hiomaan suurelta osalta livenä nauhoitettua materiaalia lopulliseen kuntoon, muutama levyn biiseistä työstettiin ja tuotettiin studiossa alusta loppuun.”

Kuuntele The Door alta ja seuraa artistia Facebookissa ja Instagramissa.

Päivitetty 15.6.2020 klo 16.42: Sitaattia tarkennettu.