Suede ja Nas saapuvat Sideways-festivaalille

Helsinkiläistapahtuma julkisti ensimmäiset kiinnityksensä.

Suede Ruisrockissa 2014.
Jenna Pietikäinen

Sideways järjestetään Helsingissä Nordiksella torstaista lauantaihin 6.–8. kesäkuuta. Festivaali tiedotti ensimmäisistä esiintyjäkiinnityksistään ja laittoi erikoishintaiset early bird -liput myyntiin.

Yhdeksi Sidewaysin pääesiintyjistä saapuu Suede. Brett Andersonin johtama brittipop-veteraani julkaisi hiljattain The Blue Hour -albuminsa, joka on saanut ylistävän vastaanoton sekä fanien että lehdistön suunnalta. Bändi on nähty edellisen kerran Suomessa Ruisrockissa 2014.

Toinen legendaosaston kiinnitys on Nas. Kaikkien aikojen parhaiden räppäreiden joukkoon kuuluva newyorkilais-mc julkaisi kesällä Kanye Westin tuottaman Nasir-minialbumin ja vieraili Blockfestissä.

Muut ulkomaiset buukkaukset ovat slacker-rokkari Kurt Vile and the Violators, räppärit Lizzo ja Danny Brown, brittipunkin nousukas Idles, avant-pop-yhtye Let’s Eat Grandma, kehuttu indie-tulokas Snail Mail ja japanilaispsykedeelikot Kikagaku Moyo.

Ensimmäiset kotimaiset esiintyjäjulkistukset ovat Dreamgirls-kollektiivi, Pää kii, Olavi Uusivirta, DJ Ibusal, Lac Belot, Vuoret, Radiopuhelimet ja Rosita Luu. Esiintyjäkiinnityksiin liittyvää luettavaa linkitetty alle.

Kolmen päivän early bird -liput ovat nyt myynnissä tapahtuman kotisivuilla 119 euron hintaan. Erikoishinta on voimassa 23.12. asti.