Suomalaisen black metal -yhtyeen keikka peruttiin Meksikossa ”natsimyönteisyyden” takia – artisti tyrmää väitteet, soitti salakeikan

Satanic Warmaster pääsi keskelle kohua Meksikossa.

28.02.2023

Satanic Warmaster nousi Suomen fyysisen albumilistan ykköseksi helmikuun alussa. Kerroimme asiasta täällä.

”Suomalaisen yhden hengen black metal -yhtyeen albumi Aamongandr nousi myös albumilistan sijalle yksitoista.

Ihan täysin risuisista black metal -pusikoista ei Satanic Warmaster listalle noussut. Satanic Warmasterin vuonna 2014 julkaistu Fimbulwinter-albumi nousi Suomen virallisella albumilistalla sijalle 14. Uusi levy Aamongandr on yhtyeen kuudes albumi. Rumba haastatteli Satanic Warmasteria vuonna 2015 pian Fimbulwinter-albumin julkaisun jälkeen. Tuon haastattelun voit lukea täältä”, kerroimme uutisessamme.

Yhden miehen bändi laajenee livenä ihan yhtyeeksi saakka, ja bändin piti heittää keikka 18. päivä tätä kuuta Mexico Cityssä Meksikossa. Keikka kuitenkin peruttiin paikallisten viranomaisten toimesta.

Täältä löytyvästä virallisesta asiakirjasta käy ilmi, että Satanic Warmasterin keikka peruttiin siksi, että ”yhtye edistää rotuvihaa, erottelua ja syrjintää ja rohkaisee muita ihmisiä tekemään samoin”. Lausunnon mukaan asiasta päätti Mexico Cityn kongressin edustaja Martí Batres, joka otti asiaan kantaa jopa Facebook-sivullaan. Batres väittää suoraan Satanic Warmasterin edustavan uusnatsistisia arvoja.

Satanic Warmaster eli Lauri Penttilä kirjoittaa Satanic Warmasterin Facebook-sivuilla, että pitää syytteitä perättöminä. Kirjoituksessaan hän kertoi, miten ei ole koskaan ollut uusnatsismiin kallellaan, mutta satanistina antaa ihmisten tehdä omat päätöksensä sen suhteen, mitä elämällään tekevät.

Asiasta oli keskusteltu jopa paikallisen tv-kanavan keskusteluohjelmassa. Paikallisen fanin mukaan osa keskustelijoista oli ollut sitä mieltä, että Satanic Warmasterin olisi pitänyt saada vapaasti esittää taidettaan kaupungissa ilman sensuuria ja kieltoja.

Sanoituksistaan Satanic Warmaster kertoo päivityksessään seuraavaa:

”Olen kirjoittanut ja tulen jatkossakin kirjoittamaan kappaleita pahoista teemoista ja aiheista. Olen myös käyttänyt törkeitä ilmaisuja, ja aion tehdä niin jatkossakin, kuten artistin kuuluu, riippumatta siitä, mitä mieltä muut ovat.”

Vaikka Satanic Warmasterin keikka Mexico Cityssa peruttiinkin, setlist.fm-sivuston mukaan yhtye soitti keikan kyseisenä päivänä salaisessa keikkapaikassa kyseisessä kaupungissa. Kyseiseltä keikalta löytyy netistä myös videomateriaalia, jota voit katsoa alta.

 

Lisää luettavaa