Suomeen on perustettu uusi, feministinen levy-yhtiö – painottaa julkaisuissaan naisten ja muunsukupuolisten tekemää musiikkia

Minna Recordsin ensimmäiset julkaisut ovat silkkaa priimaa!

24.04.2023

Suomeen on perustettu uusi, feministinen levy-yhtiö Minna Records.

Minna Recordsin perustaja, muusikko ja kuvataiteilija Minna-Kaisa Kallinen haluaa kehittää tasa-arvoisempaa musiikkiteollisuutta. Kallinen perusti levy-yhtiön, koska hänen mielestään on ongelmallista, että pääasiassa vain miehet voivat päättää, kenen musiikkia julkaistaan.

Feministinen levy-yhtiö aloittaa toimintansa julkaisemalla digisinglet Hulda Huimalta, Sir Liselotilta ja Kaino Kim Vienolta. Yhtiö tulee jatkossakin painottamaan julkaisuissaan naisten ja muunsukupuolisten tekemää omaehtoista luovaa musiikkia.

Ensimmäinen maistiainen levy-yhtiöltä saadaa tämän viikon perjantaina, kun Hulda Huiman Jos palvot kuuta ilmestyy suoratoistopalveluihin. Hulda Huima on Minna-Kaisa Kallisen artistinimi.

Seuraavalla viikolla 5. päivä toukokuuta ilmestyy sitten Sir Liselotin kolmannen pitkäsoiton ensisingle Worried about you (feat. Gr3tel). Sir Liselot on Liisa Tanin kokeellinen elektroninen sooloprojekti, jonka edellinen levy Maniduros oli Teosto-palkintoehdokkaana.

Kaino Kim Vienolta julkaistaan puolestaan ensimmäinen single 19. päivä toukokuuta tulevalta pitkäsoitolta Fixit. Artistinimen Kaino Kim Vieno takana on palkittu mediataiteilija Kaino Wennerstrand.

Lisää luettavaa