Suomen pitkäikäisin konemusiikkiin keskittynyt yhdistys juhlistaa 30-vuotista taivaltaan – Turussa loistobileet

The X-Rust ry juhlii.

03.10.2023

Turkulainen The X-Rust ry perustettiin vuonna 1993 edistämään elektronisen musiikin alakulttuuria Turun alueella. Tiedote kertoo sen olevan Suomen pitkäikäisin konemusiikkiin keskittynyt yhdistys.

Tästä ei tietenkään varmuutta ole, mutta yhdistyksen historia on silti kiitettävän runsas ja monimuotoinen. Se on järjestänyt pitkälti yli 200 erisuuruista tapahtumaa, julkaissut kahdeksan jäsentensä musiikkia sisältävää vinyylilevyjulkaisua ja opettanut dj-toiminnasta kiinnostuneille nuorille erilaisten soitinten käyttöä.

Nyt X-Rust juhlistaa 30-vuotista taivaltaan 7. päivä lokakuuta eli tämän viikon lauantaina Utopia-klubilla Turussa. XR-30 – X-Rust presents: 30 Years of Electronic Underground -tapahtumassa esiintyy kaksi kansainvälisesti tunnettua teknoartistia: englantilainen Ceephax Acid Crew sekä ensimmäistä kertaa Turussa esiintyvä saksalainen Bloody Mary. Illan kotimaisesta livemusiikkiannista vastaavat teknotuottajat Kaukolampi, Samuli Kemppi, Satoi ja Fossa. Illan deejiinä toimivat yhdistyksen jäsenistä Dora Gray ja VRA sekä yksi sen perustajajäsenistä eli DJ Burdock.

Keikkatiedot videon alla.

XR-30 – X-Rust presents: 30 Years of Electronic Underground
La 7.10.2023 klo 21.30–04, Utopia Club (Humalistonkatu 8, Turku). Liput: 27,50 € ennakkoon lippu.fi, 30 € ovelta. Ikäraja: 18.

Lisää luettavaa