”Tähän olemme päässeet päättäväisyydellä, työllä ja uhrauksilla” – haastattelussa brittiräpistä ja afrobeatista vaikutteita ottava EL’o

Serkusten muodostama EL'o julkaisi esikoisalbuminsa Kuben Killah-levymerkin kautta.

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Gabriel Lion, sen löydät täältä.

Tänään juttusarjassa kuullaan serkusten Karim ja Taha El Ouacefin muodostaman EL’o:n ajatuksia. Duo julkaisi 20.5. esikoisalbuminsa Väylä Kuben Killah-levymerkin kautta. Kaksikon tuotannossa kuuluu vaikutteita muun muassa afrobeatista ja West Coast -hiphopista, kun taas sanoitusten puolesta kappaleet ovat energisiä ja itsevarmoja.

YouTube video

Mikä soi napeissa just nyt?

Karim: ”Westside Boogie soi napeissa tällä hetkellä puhtaasi baunssin takia. Mielenkiintoisimpia artisteja tällä hetkellä on RMR Yhdysvalloista. RMR on hieno kontrasti kaunista laulua ja rosoista katumusaa.”

Taha: ”Itsellä myös tällä hetkellä Westside Boogie soitossa paljon, pitkälti samasta syystä. Mielenkiintoisimpia artisteja tällä hetkellä on Vince Staples. Uusin albumi Ramona Park Broke My Heart todisti taas miten Vince uudistaa itseään yhä uudestaan ja uudestaan.”

Mist te tuutte?

Karim: ”Olen viettänyt suurimman osan lapsuudestani Itä-Helsingin Vuosaaressa, ja osan Rovaniemellä.”

Taha: ”Alun perin Itä-Helsingistä Kivikosta, mutta olen asunut noin 10 vuotta Nurmijärvellä.”

”EL’o tekee musiikkia musa edellä. Arki pyörii töiden ja musiikin ympärillä. Juuri nyt musiikin puolesta kulkee hyvin, tähän olemme päässeet työllä, päättäväisyydellä ja uhrauksilla.”

YouTube video

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.

”Aloitimme musiikin tekemisen yhdessä vuonna 2018. Noin vuoden päästä aloittamisesta tajusimme, että haluamme tehdä musiikkia työksi. Siitä asti olemme itsenäisesti pyrkineet kehittämään kykyjämme vokalisteina ja tuottajina. Nyt tuntuu, että homma alkaa olla hanskassa ja pystymme ilmaisemaan itseämme kunnolla.”

Musiikillinen esikuvanne?

”Isoin musiikillinen esikuva on Freddie Gibbs. Jos toisen saa mainita, niin myös Anderson .Paak. Kummatkin artistit edustavat sitä, mitä itse haluamme musiikiltamme; monipuolisuutta ja uuden soundin luomista, samalla pysyen aitona sille, mistä itse tykkää.”

Supervoimanne?

”Supervoimamme on omavaraisuus. Valitsimme pitkän reitin, ja halusimme tehdä kaiken täysin itsenäisesti. Tämä on tarkoittanut paljon oppimista aiemmasta, sekä itsemme kehittämistä, mutta koemme sen muovanneen musiikkimme todella omanlaiseksi. Pitkän kaavan kautta olemme myös löytäneet oman reitin uralle, sekä ajatuksen siitä, mitä haluamme musiikkiuraltamme.”

Jos nyt kuulisitte musiikkianne ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisitte?

”Ensimmäisenä uudelle kuuntelijalle jäisi mieleen musiikistamme uniikit rytmit ja kevyt huumori. Toivomme, että musiikistamme jää kuuntelijalle energinen olo.”

EL’o?

”EL’o:n musiikki on hiottua, ja samalla rehellistä. Se on suunnattu viikon jokaisen päivään. Musiikki on siitä huolimatta taiteellista ja uutta.”

Lisää luettavaa