Takana vuoden toistaiseksi ruuhkaisin julkaisuviikko, jonka yksi timanteista on Perfume Geniusin upea albumi – Rumban soittolistalla rutkasti uusia lisäyksiä

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

16.05.2020

Rumba lanseerasi viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Koronaviruksen runtelemassa maapallossamme ei eletä helpoimia aikoja. Onneksi musiikki säilyy kaikesta huolimatta.

Vanhojen suosikkien parissa ajan viettäminen on ymmärrettävää jos mikä, mutta tälläkin viikolla on ilmestynyt rutkasti uusia, hyviä ja tutustumisen arvoisia biisejä. Itse lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla muutama nosto kappaleista.

AlmaMy Girl
Tällä viikolla on julkaistu hirmu läjä mielenkiintoisia levyjä, kuten tämän jutun nostoista huomaa. Suomessa viikon puhutuin levy on Alman debyytti Have You Seen Her, jonka arvion löydät täältä. Nostimme listalle kaksi biisiä, LA Money ja My Girl. Ennen tätä albumilta on nostettu listalle Stay All Night -kappale. My Girl on sitä hyvää Amerikkaa. Kappaleella Alma on saanut koukkunsa oikein, kuten arviossakin luonnehdittiin.

Biisillä Alman laulu pääsee oikeuksiinsa ja laulaja ammentaa tuntoja syvältä sielustaan. Simppeli rumpupoljento ja pieni kantriviba yhdistettynä räjähtävään kertosäkeeseen = biisi, joka kannattaa kuunnella.

Perfume GeniusWithout You
Perfume Genius julkaisi yhden vuoden parhaimmista levyistä. Set My Heart On Fire Immediately on mahtava ajaton kokonaisuus, johon pääsee sisään heti ensimmäisestä kappaleesta lähtien. Kappaleissa pysyy alati läsnä sama tunnelma, kuulostamatta toistolta. Muun muassa omaa maskuliinisuuttaan käsittelevä artisti kertoo asiansa ytimekkäästi. Without You valikoitui listalle sen tarttuvuuden vuoksi.

Il NukleoJennin pään nimeen
Aarnikotkista tuttu räppäri Romantico Carlito ja Ahma ovat lyöneet jälleen nyrkit yhteen. Lopputuloksena Jenni-albumi, jonka ei kannata antaa hukkua ruuhkaisen levyviikon melskeeseen. Levyn avaava Jennin pään nimeen on menevä albumin avaus, joka samalla tekee selväksi pysytkö kaksikon kyydissä vai et. Mikäli pysyt, niin luvassa on vastaavia tunnelmia lisää. Taustat saavat muuttua, sillä ajottain päädytään trap-maailmaan Tankokuningas-kappaleen tavoin.

FKaikenlaisii äänii
F julkaisi toisen albuminsa ja tuntuu jatkaneen siitä mihin edellisellä jäi, mutta paremmin. Rumban haastattelussa F kertoo, että listalle nostettu Kaikenlaisii äänii ”kertoo seksuaalisesta itsevarmuudesta ja kontrollin ottamisesta. Se on voimaantumis-anthem, jonka Sjöholm toivoo tuovan avoimuutta myös muille”. Soundinsa puolesta kappale on kuin 00-r&b:tä maistuvimmillaan. Jotain tunnistettavaa ja siksi niin kutkuttavaa kappaleessa on.

SlowthaiBB (Bodybag)
Uutisoimme viime sunnuntaina Slowthain paluusta Enemy-kappaleen muodossa. Tämän jälkeen Slowthai julkaisi vielä kaksi lisää, tämän ja Magic-kappaleen. BB on hivenen rauhallisempi kappale, siis Slowthain mittareilla. Kappaletta on ollut tekemässä Mount Kimbie -yhtyeen Dom Maker. Samainen tuottaja on tehnyt tiiviisti yhteistyötä James Blaken kanssa. Blake soittaa tällä kappaleella pianoa, joten mielenkiintoinen tekijäkaarti on koossa.

Kube100
Kyseessä on ahkeran räppärin ensimmäinen single viimevuotisen Hakunila Killah -levyn jälkeen. 100 on näyte siitä, että Kubella on uudet ainekset kasassa. Uutta musiikkia on artistin mukaan tarkoitus julkaista runsaasti ja tämä on siitä ensimmäinen otos.

Lisäksi listalla on nostoja debyyttinsä julkaisseelta Lauri Haavilta, muun muassa uutta Vestaa (lue haastattelu), Ex Tuuttizia (lue haastattelu), uuden levyn julkaissutta Yung Leania ja Moses Sumneyta (lue juttu levystä).

Lisää luettavaa