”Tärkeät tyypit ovat helmiä” – Kotimaisen indiepopin kiinnostavimpien tulokkaiden joukkoon lukeutuva yhtye julkaisi kesäistä vimmaa roihuavan kappaleen

Juhlat valmistelee debyyttilevyään.

20.08.2022

Kotimaisen musiikkikentän kiinnostavimpien tulokkaiden eturivistöön matkaansa tekevä Juhlat julkaisi eilen uuden kappaleen, joka tulee löytymään bändin debyyttilevyltä. Indiepopin maastossa liikkuva yhtye hakee musiikkiinsa vaikutteita 2000-luvun alun radiohiteistä ja panostaa väkevään live-energiaan.

Eilen ilmestyneen kappaleen nimi on Helminauha, mikä merkitsee tässä yhteydessä ketjua, jonka rakkaat ihmiset parhaimmillaan muodostavat. Kesäisen villi tunnelma rakentaa biisiin juuri sen täydellisen ajattoman ja autuaan ilmapiirin, joka muuttaa parhaiden ystävien kanssa vietetyn kesäyön ajaksi ihmisen sieluun asumaan.

”Biisissä matkustetaan parhaiden ystävien kanssa kesäillassa”, Juhlat-yhtyeen laulaja-kosketinsoittaja ja sanoittaja Oona Laine sanoo. ”Tärkeät tyypit ovat helmiä, ja jos on oikein onnekas, niistä muodostuu helminauha. Pidä huolta omasta helminauhastasi, ja jos se katkeaa, kerää helmet talteen ja kokoa helminauha uudelleen.”

Viime keväänä yhtyeen basisti Simo Loikkanen, kitaristi Arttu Kuoppa ja rumpali Eero Tarmio vastasivat Rumban haastattelussa muutamiin kysymyksiin. Loikkanen kuvaili tällöin yhtyeen jäsenien välillä vallitsevaa ystävyyttä näin:

”Meidän välinen kemia varmaan kuuluu myös siinä musiikissa. Tämä on ehkä just musiikin taikaa: on vaikea sanoa miten se kemia kuuluu, mutta kun mietin omalla kohdallani kuinka monissa muissakin bändeissä olen ollut – kuten muutkin meidän jäsenistämme – niin tämä on eka bändi, jossa olen alusta lähtien allekirjoittanut kaikki biisit. Se musiikki on puhutellut itseäkin tosi paljon, sitä tykkää kuunnella ja sitä rakastaa soittaa.”

Viime vuoden lopussa Juhlat solmi levytyssopimuksen Isolla-levymerkin kanssa. Erityisellä tavalla otteessaan pitävästä live-energiastaan kiitosta saanut yhtye nimeää yhdeksi haaveekseen esiintyä tulevaisuudessa Flow-festivaalin Mustassa teltassa.

Kuuntele Helminauha alta.

Lisää luettavaa