Taylor Swift rikkoo vihdoin poliittisen hiljaiselonsa: kertoo, ketä aikoo äänestää

Pitkään poliittisista mielipiteistään vaiennut laulaja kertoo viimeisen kahden vuoden aikana tapahtuneiden asioiden vaikuttaneen päätökseen.

08.10.2018

Yhdysvaltalainen pop-artisti Taylor Swift rikkoo kauan kestäneen poliittisen hiljaisuutensa Instagramiin tekemällään postauksella. Swift kertoo postauksen alussa kirjoittavansa aiheesta nyt, koska 6. marraskuuta koittavat Yhdysvaltain kongressin välivaalit, joissa laulaja aikoo itse äänestää Tennesseen osavaltiossa.

Swift kertoo, että on aina äänestänyt ja myös aikoo äänestää ihmisoikeuksia suojelevia ehdokkaita. Hän painottaa pitävänsä tärkeänä HLBTQ-oikeuksia sekä sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvän syrjinnän estämistä. Myös ihmisiin ihonvärin perusteella kohdistuva rasismi on asia, jota Swift muistuttaa Yhdysvalloissa edelleen olevan.

Kirjoituksensa mukaan Swift haluaisi äänestää naista Tennesseen senaattiin, mutta ei voi tehdä sitä, koska republikaanien naisehdokas Marsha Blackburnin mielipiteet ovat niin raskaasti ristiriidassa hänen omiensa kanssa. Sen sijaan Swift kertoo äänestävänsä demokraattien ehdokkaita: senaattiin Phil Bredeseniä ja edustajainhuoneeseen Jim Cooperia.

Laulaja kehottaa lopuksi ihmisiä ottamaan selvää ehdokkaista ja äänestämään sitä, jonka arvomaailma vastaa parhaiten omaa. Hän myös muistuttaa, ettei 100% sopivaa ja joka asiassa samaa mieltä olevaa ehdokasta välttämättä löydy, mutta toteaa, että parasta on äänestää joka tapauksessa.

Taylor Swiftiä on aiemmin arvosteltu siitä, ettei hän ole ottanut kantaa politiikkaan, erityisesti Donald Trumpin presidenttiyteen, kertoo Pitchfork. Lue Swiftin Instagram-postaus kokonaisuudessaan alta.

Lisää luettavaa