”Tehtiin se läpällä kännissä” – katso miten NIN päätyi esiintymään 80-luvun tanssiohjelmaan

Tuskinpa muinoin siloposkiset industrial-pojut olisivat enää pitäneet fiksuna ideana vitsinä alkanutta tv-esiintymistään, jos olisivat tienneet koko tapahtuman päätyvän internetin näppeihin reilut 20 vuotta myöhemmin.

Kuva: Rob Sheridan

Tämähän ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Nine Inch Nailsista ja Trent Reznorista ilmaantuu viraalivideon muodossa punastuttavaa materiaalia.

Tämänkertainen taltioitu tapaus on kuitenkin vielä ehkä astetta hauskempi.

Armon vuonna 1989 nuorelta ja naiivin leikkisältä, vastikään Pretty Hate Machine -debyyttialbuminsa julkaisseelta, Nine Inch Nailsilta kysyttiin levy-yhtiön toimesta, missä tv-ohjelmassa yhtye haluaisi esiintyä uunituoreen albumin promotoimiseksi.

Tässä vaiheessahan yhtyeen pojat päätyivät vitsikkäälle tuulelle, ja tapahtui varsinainen neronleimaus. Reznor kertoi tänään Twitter-tilillään, että tätä neronleimausta seurannut tapahtumaketju ”alkoi vitsinä, ja me olimme todennäköisesti hyvin, hyvin humalassa”.

Yhtye nimittäin valitsi kaikkien mahdollisten ohjelmien joukosta sen kaikkein absurdeimman ja epätodennäköisimmän vaihtoehdon, siinä toivossa, että ”eihän ne ny meitä oikeasti sinne ota”.

Mutta kas kummaa, kyllähän ne menivät ja ottivat.

Näinpä bändillä ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin hypätä pakuun ja ajaa pitkä ajomatka New Jerseyyn ohjelmaan kuvauksiin. Ja kyseinen ohjelmahan oli, ei enempää eikä vähempää, kuin ehtaa tuulipukujen ja takatukkien kahinaa huokuva kasari-tanssishow Dance Party USA.

Ohjelmassa yhtye esitti sitten playbackina Down On It -biisin debyyttialbumiltaan.

Ja tänään, 23 vuotta myöhemmin, internet hieroo sormiaan yhteen tyytyväisenä ja hekottaa pirullista nauruaan, kun joku sankari on ladannut tämän unohdetun myötähäpeäherkun uudelleen kaikkien nähtäville.

Naurattaako vitsi enää Trent, naurattaako?

Katso Nine Inch Nails Dance Party USA ’89 -ohjelmassa alempaa: