”Teinkö just undergroundeimman hitin ikinä?” kysyy debyyttisinglellään Heikki Kuulan kanssa räpännyt tulokasartisti

Kakku käsittelee sukupolvien välistä kuilua.

18.09.2022

Debyyttisinglensä maaliskuussa julkaissut Kakku näyttää nyt perjantaina ilmestyneellä singlellään lisää monipuolisen artisti-ilmaisunsa ulottuvuuksia. Ensisingle Mimmi DJ oli Kakun osalta rap-painotteinen kappale Heikki Kuulan hoitaessa laulukertsin, mutta nyt uudella Movetron-kappaleellaan Kakku keskittyy huomattavasti melodisempaan ilmaisuun – toki räppäämistä kokonaan unohtamatta.

Ysärihenkistä eurodancea ja ensikuulemalta päähän tarttuvia sävelmiä yhdistelevässä biisissä Kakku käsittelee sukupolvien välistä kuilua ja yrityksiä ylittää se molemminpuolisen vetovoiman avulla. Jos kahden ihmisen tarkoitus on pelkästään pitää hauskaa, numerot tuskin ovat ongelma, mutta millaisena tulevaisuus aukeaa, jos yksi on kasvanut Movetronin tahtiin tanssien ja toinen Pokemonia puhelimellaan pelaten?

No, se ei biisissä ehdi muodostua hankaluudeksi, sillä kohtaaminen pidetään leikkisänä ja velvoitteettomana.

”Biisi on kevyt ja siihen mahtuu paljon”, Kakku sanoo. ”Sitä voi kuunnella miettimättä mitään ja sitä voi kuunnella miettien monenlaista. Kai olennaista lisäksi on, että kun vuodet kuluu, hahmottaa aikaa ja ilmiöitä eri tavalla. Tämä teksti on ollut yksi tapa käsitellä niiden aikaansaamia muutoksia ympärillä ja itsessä.”

Instagram-tilillään artisti jatkaa:

”Is it just me vai teinkö just undergroundeimman hitin ever? Tää toimii lärvilautasen ja lenkkipolun kaa, sukujuhlissa, mummolavisiitillä ja yksin peilin edessä meikatessa. To name a few. Testattu on.”

Kuuntele Mats Takilan tuottama kappale alta.

Lisää luettavaa