The Pogues -yhtyeen Shane MacGowan on kuollut – dokumentti legendasta tänään viimeistä päivää Yle Areenassa

Shane MacGowan -dokumentti vielä tämän päivän nähtävillä Yle Areena-palvelussa.

30.11.2023

Legendaarisen The Pogues -yhtyeen Shane MacGowan on kuollut. Kerroimme asiasta täällä.

On kuin kohtalon ivaa, että Julien Templen ohjaama Crock of Gold: Shane MacGowan -dokumentti on tänään viimeistä päivää nähtävillä Ylen Areena-palvelussa. Kuten dokumentin nimestäkin voi päätellä, kertoo dokumentti The Pogues -nokkamies Shane MacGowanin tarinan.

Rumbassa dokumentti sai neljä tähteä viidestä.

”Crock of Gold kertoo legendaarisen The Pogues -yhtyeen solistin tarinan, jolle ei hämmästyttävästi ole vielä näkynyt loppua. Hämmästyttävästi siksi, että 63-vuotias (dokumentti ilmestyi vuonna 2021, toim.huom.) MacGowan on aina ollut alkoholisti, eikä hänen pitäisi olla enää hengissä. Dokumentissa hän kertoo, miten aloitti juomisen kuuden vuoden ikäisenä. Hänen tätinsä tarjosi hänellä olutta ja savukkeita, jotta sai pikkulapsen niin sekaisin, että sai hänet istumaan paikalleen kuuntelemaan katekismusta.”

”Ensimmäiseen kolmeen varttiin The Poguesia ei edes mainita. Dokumentin ohjannut Julien Temple luottaa arkistomateriaaliin ja vanhoihin haastatteluihin. Niissä maalataan kuvaa nuoresta miehestä, jonka elämään mahtuivat ensin kirjallisuus ja alkoholi. Sen jälkeen kirjallisuus, musiikki, huumeet ja alkoholi. Sitten musiikki, huumeet ja alkoholi. Lopulta vain viimeinen jäi jäljelle”, kerroimme laajassa arviossamme täällä.

Crock of Gold: Shane MacGowan -dokumentin voit katsoa täällä vielä tämän päivän ajan. Toivotaan, että Yle saa dokumentille vielä jatkoaikaa sen esittämiseen.

Lisää luettavaa