Thom Yorke teki perjantaina ilmestyneen albumin varta vasten nettijakeluun, kertoo BitTorrent-pomo

28.09.2014

Radiohead-nokkamiehen toinen soololevy ilmestyi kaikessa hiljaisuudessa toissapäivänä.

Teksti: Tuukka Hämäläinen.

Kuten moni jo varmasti tietääkin, julkaisi Thom Yorke toisen sooloalbuminsa toissapäivänä BitTorrentin kautta. Albumi kantaa nimeä Tomorrow’s Modern Boxes, ja se seuraa vuoden 2006 soolodebyyttiä The Eraser.

Poikkeuksellisen albumista tekee juuri sen julkaisutapa, sillä levy on julkaistu ainoastaan BitTorrentin kautta 6 dollaria kustantavana bundle-pakettina, johon kuuluu kahdeksan kappaleen albumi sekä musiikkivideo kappaleelle A Brain in a Bottle. Lisäksi albumista on tosin saatavilla myös rajoitettu vinyylipainos.

BitTorrentin CCO (Chief Content Officer) Matt Mason on kertonut Faderille, että albumipaketti on ensimmäinen laatuaan, ja sen innoitti Radioheadin vuoden 2007 In Rainbows -julkaisu, josta fanit saivat maksaa kirjaimellisesti mitä halusivat. Vielä erikoisempaa on, että albumi tehtiin nimenomaan tätä jakelumuotoa silmällä pitäen. Kaikki sai alkunsa kun Radioheadin manageri esitteli Masonin Yorkelle ja tuottaja Nigel Godrichille.

”Kun aloimme keskustella asiasta, tätä albumia ei ollut olemassa,” Mason kertoo. ”En tiedä olisiko Thom tehnyt albumin joka tapauksessa, mutta hän ei ollut suunnitellut uuden albumin tek0a kun aloimme puhua heille.”

Tomorrow’s Modern Boxes -albumiin ja sen lataamiseen voit tutustua albumin BitTorrent-sivustolla. Albumi on ainakin herättänyt paljon uteliaisuutta, sillä paketin ilmaiseksi ladattavan osan (A Brain in a Bottle -singlen ja -videon) on ladannut jo liki 200 000 tuhatta ihmistä.

Lisää luettavaa