True Crime -albumin deluxe-versiolta löytyy yksi Vilman Alinan koskettavimmista kappaleista

Deluxe-levy sisältää kaksi kokonaan uutta kappaletta sekä yhden akustisen versioinnin.

13.11.2021

Vilma Alina julkaisi elokuun lopussa kolmannen albuminsa, joka laajenee nyt kahdella uudella kappaleella. True Crimen deluxe-versiolta löytyvät uusina kappaleina Usko toivo rakkaus sekä Vainu. Lisäksi deluxe-version päättää platinaa striimanneen Rikollinen-biisin akustinen versio.

Usko toivo rakkaus -kappaletta Vilma Alina kommentoi seuraavanlaisesti: “Tämän biisin piti alusta asti tulla True Crime -albumille, mutta en keväällä jostain syystä saanut kappaletta millään valmiiksi. Aivan viime hetkellä jätin tämän pois levyltä kokonaan, vaikka moni oli sitä mieltä, että tämä olisi levyn paras biisi. Nyt syksyllä kuitenkin päätettiin vielä kerran ottaa kappale käsittelyyn, ja viimein musta tuntui, että palaset loksahtivat paikalleen.”

Niin ne todella loksahtavatkin, sillä mahtipontisen hieno Usko toivo rakkaus on ehdottomasti yksi Vilma Alinan vaikuttavimmista kappaleista koskaan. Pettämistä ja rikottua luottamusta viiltävästi käsittelevä Rikollinen saa uudella kappaleella jatkoa, jossa uskottomuutta käsitellään petetyn osapuolen näkökulmasta. Biisissä pohditaan uuden alun mahdollisuutta sydäntäsärkevän lohduttomasti, mutta toisaalta haavoittuneen toiveikkaasti.

Toinen uutena kuultava kappale taas on lähes radikaalin vastakohtainen Usko toivo rakkaus -biisille, sillä se on kepeä ja hyväntuulinen kuvaus ihastumisesta. “Albumin lopullista biisilistaa miettiessäni tuntui, että Vainu-kappaleen iloisuus ja ’poppius’ erosi levyn muusta linjasta liikaa, ja päädyin surullisin mielin pudottamaan biisin kokonaisuudesta. Levyn deluxe-versio avaa kuitenkin mahdollisuuden tuoda takaisin tämä pieni valonpilkahdus muuten tummasävyiseen albumiin”, Vilma Alina kertoo.

Ilkka Wirtasen tuottama ja Universalin julkaisema True Crime on kovaa vauhtia nousemassa kohti kultarajaa. Löydät sen deluxe-version alta.

Lisää luettavaa