Trump armahti Lil Waynen, Kodak Blackin ja 30 vuotta lusineen Death Row -rahoittajan

Yhdysvaltain presidentti armahti viimeisenä työpäivänään yli 70 ihmistä.

Valta vaihtuu tänään Yhdysvalloissa, kun istuva presidentti Donald Trump jättää viran ja virkaan astuu Joe Biden. Trump laittoi kuitenkin viimeisenä työpäivänään hihat heilumaan ja armahti yli 70 ihmistä.

Armahdettujen joukossa olivat räppärit Lil Wayne ja Kodak Black sekä Death Row -levymerkin perustamisessa mukana olleen Michael ”Harry-O” Harrisin.

Lil Wayne tunnusti laittoman aseen hallussapidon, ja häntä odotti jopa 10 vuoden vankeusrangaistus. Armahduksen perusteena mainittiin muun muassa räppärin sitoutuminen hyväntekeväisyystyöhön.

Kodak Black suoritti vankeusrangaistusta useista aseisiin liittyvistä rikoksista. Armahduksen perusteissa mainittiin niin ikään hyväntekeväisyys ja osallistuminen vähäosaisten koulutukseen.

Michael ”Harry-O” Harris on istunut vankilassa yli 30 vuotta murhan suunnittelusta ja huumerikoksista. Harris rahoitti sekä arvostetun että pahamaineisen Death Row -levymerkin perustamisen. Harrisin armahduksen perusteissa kerrotaan hänen mentoroineen ja kouluttaneen muita vankeja yrittäjyydestä. Harrisin ystävä Snoop Dogg on kampanjoinut hänen vapauttamisen puolesta näkyvästi.