Tuleeko Dolly Partonin lupailemasta rokkilevystä pian totta? Huipputuottaja ja Heart-kitaristi valmiita yhteistyöhön countrylaulajan kanssa

”Olen halunnut tehdä Heartin tyylisen jutun jo vuosia”, Parton totesi aiemmin.

16.03.2022

Kerroimme maanantaina Dolly Partonin päätöksestä jättäytyä pois Rock and Roll Hall of Fame -ehdokkuudestaan. Countryartisti ei ole omasta mielestään oikeutettu kunniaan, sillä hän ei ole julkaissut rokkilevyjä.

Kirjoitimme aiheesta ensimmäisen kerran kuukausi sitten kun ehdokkaat julkistettiin, ja vielä tuolloin laulaja oli ansiosta täpinöissään.

”En odota, että minut valitaan, mutta jos niin käy, julkaisen mahtavan rokkilevyn välittömästi ensi vuonna. Olen halunnut tehdä sellaisen, hieman Linda Ronstadtin tai Heartin tyylisen jutun jo vuosia”, laulaja kommentoi Billboardin haastattelussa.

Parton mainitsi rokkilevyn tekemisestä myös maanantaina julkaistussa ilmoituksessaan. Musiikkituottaja ja -äänittäjä, oman arvionsa mukaan vaatimattomasti muutaman tuhannen albumin parissa ja muiden muassa Nirvanan ja Pixiesin kanssa työskennellyt Steve Albini ilmoitti kiinnostuksestaan projektiin. Mies jakoi Partonin alkuperäisen twiitin saatteella ”pidätkö analogisesta äänitystavasta?”, viitaten tietysti omaan Electrical Audio -studioonsa.

Rokkilevylle on löytynyt toinenkin innokas tekijä, parhaiten Barracuda-hitistään tunnetun Heart-yhtyeen kitaristi Nancy Wilson. Hän kommentoi Partonin vetäytymispäätöstä 95.5 KLOS -radiokanavan haastattelussa maanantaina.

”On mahtavaa, että hän astui sivuun, sillä koko kirjo on niin laaja. Monet ehdokkaat eivät ole rokkiesiintyjiä, joten tämä kategoria pitäisi jakaa erillisiin osiin kuten countryn, popin ja rapin Hall of Fame”, Wilson kommentoi.

Itsekin vuonna 2013 Rock and Roll Hall of Fameen päässyt kitaristi miettii esimerkiksi laulaja Lionel Richien tämänvuotista ehdokkuutta ja toteaa, että on hyvin vaikeaa rajata, mikä lasketaan rokiksi ja mikä ei. Jutusta ei käy ilmi, onko Wilson tietoinen Partonin aiemmasta Heart-kommentista, mutta on todella innoissaan jo laulajan päätöksestä irtisanoutua ehdokkuudestaan.

”Sen johdosta haluaisin kirjoittaa rokkilevyn hänen kanssaan… Minun pitäisi soittaa hänelle”, Wilson sanoo ja hehkuttaa, että Parton on tehnyt joitakin historian hienoimpia kappaleita, ja pystyy mihin vain. Tämä yhteistyö olisi hienoa nähdä!

Wilsonin siskokset, kitaristi-Nancy ja laulaja-Ann ovat olleet Heartin keulahahmokaksikko aina 1970-luvulta asti, mutta viime aikoina kitaristi on keikkaillut Nancy Wilson’s Heart -yhtyeen kanssa ilman siskoaan. Kitaristi kommentoi viime kuussa Ultimate Classic Rockin haastattelussa, että ratkaisuun päädyttiin siksi, että kaksikolla oli erimielisyyksiä bändin kokoonpanosta.

Alla Wilsonin ja ”uuden Heart-laulajan” Kimberly Nicholen näyte yhtyeen klassikkobiisistä rokkibändi Styxin keikalla viime kuussa. Ikävää, että siskosten välillä hiertää, mutta aika komeasti tämä toimii näinkin!

Lisää luettavaa