Tunnelmallista gettoiskelmää Koivukylästä

Noto halusi tehdä musiikkivideon lapsuutensa maisemissa.

24.05.2024

Laulaja-lauluntekijä Notolta ilmestyi tänään 24. toukokuuta vuoden kolmas single. 100 kyyneltä avaa taas enemmän artistin tulevan albumin mahdollisia tunnelmia: Notorius-levy ilmestyy loppuvuodesta, kertoo Noton kiinnittänyt levy-yhtiö Skorpioni. Noton kappaleissa on tätä ennen vieraillut muun muassa Pihlaja, Ibe, Gabri ja TheoFuego.

100 kyyneltä -kappaleen on tuottanut muun muassa Iben, Shrtyn, Isac Elliotin ja Ege Zulun kanssa yhteistyötä tehnyt Salahpolo, joka oli viimeisimmässä Emma Gaalassa ehdolla Vuoden Tuottaja -kategoriassa.

Tuskaisaksi erobiisiksi kappale ei ole yhtään niin tuskaisa kuin se voisi teemansa puolesta olla. Tunnelma on ennemmin miellyttävällä tavalla kaihoisa, ja muistot menneisyyden hyvistä hetkistä kannattelevat niiden jälkeensä jättämää surua tavalla, jossa on tarpeellista armoa. Biitin kitaravetoinen poljento valuu vieretysten Noton äänen kanssa, jolla artisti laulaa yhtä lempeästi kuin miltä kappaleen leuto tuotanto kuulostaa.

Skorpioni onkin keksinyt tälle yhdistelmälle osuvan määritelmän kuvaillessaan kappaletta gettoiskelmäksi.

”Halusin tehdä mun erosta laulun, joka ei ole katkera tai vihainen”, Noto sanoo. Kuva: Julian Riikonen

Avoimesta tunneilmaisusta johtuva intiimiyden vaikutelma korostuu musiikkivideon myötä. Se on nimittäin kuvattu Noton lapsuuden ja nuoruuden maisemissa Vantaan Koivukylässä, jota Noto kuvailee paikkana itselleen nostalgiseksi.

”Halusin tehdä mun erosta laulun, joka ei ole katkera tai vihainen vaan enemmänkin voimaannuttava ja hyviä aikoja muisteleva”, Noto kertoo tiedotteessa. ”Sitä varten mun täytyi antaa ajan parantaa haavat ja odottaa oikeeta hetkeä puhua niistä vaikeista fiiliksistä, joita mä kävin läpi viime vuonna.”

Katso musiikkivideo alta.

Lisää luettavaa