Turvaväleistä ja lohkomisesta luovutaan, lupailee kulttuuriministeri

Antti Kurvinen twiittailee rajoitusten järkevöittämisestä.

AOP

Etelä-Suomen aluehallintovirasto antoi viime viikolla määräyksiä uusista kokoontumisrajoituksista. Sisätiloissa saa järjestää enintään 25 henkilön tapahtua, ulkona 50 henkilön. Kapasiteettia voi lisätä lohkomalla katsomon niin, että jokaisella 25 henkilön katsomonosalla on omat järjestyksenvalvojat, saniteettitilat, anniskelu ja lohkojen välissä suojavyöhyke.

Uudet rajoitukset astuvat voimaan huomenna. Lukuisia tapahtumia peruttiin kokonaan ja esimerkiksi Helsingin juhlaviikkojen ohjelmasta vain murto-osa pystytään toteuttaa. Kansallisooppera puolestaan aikoo uhmata lohkomispäätöstä. Avin päätöksistä aiotaan valittaa hallinto-oikeuteen.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on tänään twiitannut, että kulttuuri- ja tapahtuma-alan rajoitusten järkevöittäminen etenee viimein. Kurvisen mukaan sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirje ”lähtee”, ilman sen tarkempaa aikataulua. Uusi ohjauskirje vastaa Kurvisen mukaan hänen omaa ja oikeusministeriön linjaa.

”Kahden metrin turvavälivaatimuksesta ja mahdottomista lohkoista luovutaan. Tavoitteena aluksi kaikkein turvallisimpiin tapahtumien mahdollisuus.”

Kurvisen kirjoittaa myös, että koronapassin valmistelu on aloitettava ripeästi. Hän myös peräänkuuluttaa näkymää siitä, milloin rajoituksista voidaan luopua kokonaan.

”Alan toimijat tarvitsevat mahdollisuuden toimia ja ennustettavuutta.”

Rajoitukset astuvat siis kuitenkin voimaan huomenna, niitä ei kulttuuriministerin twiitit pyörrä.