Työttömyyttä, kaupungilla notkumista ja poliisien välttelyä – Lyttä ja Tohtori Getto julkaisivat albumin, jonka huono puoli on sen pituus

"Ei mun tarvii sanoo ees KP sä sanot C"

Max Steffansson

Lyttä ja Tohtori Getto julkaisivat yhteisalbuminsa 4.12. Levy sisältää 7 kappaletta, joista 3 on julkaistu ennakkoon singleinä.

Viimeinen näistä sinkuista oli Huhtasuo, josta kerroimme täällä. Kappale oli sukellus lähiöelämään jyväskyläläisellä näkökulmalla, eli sellaisella, johon moni voi samaistua. Lisää samaistumispintaa tuovat levyllä kuultavat koruttomat, muttei kuitenkaan latistavat kertomukset. Tai selvemmin: Lyttä ja Tohtori Getto riimittelevät todella viihdyttävästi esimerkiksi työttömän arjesta.

Levyllä kuullaan riimipareja sossun tukien nostamisesta, pilven polttelusta, poliisien välttelystä, lähiöelämästä ja työn tekemisestä, sekä sen tekemättömyydestä. Tätä kaikkea kuljettavat Ruubenin tuotanto, Lytän hallitun laiska flow ja jyväskylän murretta korostava Tohtori Getto.

Lyttä ja Tohtori Getto!! -albumi on kokonaisuus, joka tuo mieleen suomiräpin edellisen kulta-ajan, kun Kemmuru oli Kehumatta paras ja Ruudolf näki päiväunia sivarista. Albumilla heitetään pallo välillä kuulijalle, joka saa päättää mistä tarinoiden takana on kyse. Fakta on kuitenkin se, että kyseessä on yksi vuoden viihdyttävimmistä kokonaisuuksista ja sen konkreettisin huono puoli on sen kesto.

Koko levy löytyy suoratoistopalveluista, katso Mutkal-video alta. Ohjauksesta vastaa JJohanness.