Uniklubin nostalgiahittiä viimeksi versioinut artisti jatkaa uutta rockimpaa linjaansa

Sini Yasemin revittelee.

02.10.2022

Toukokuussa Sini Yaseminilta ilmestyi Uniklubin Rakkautta ja piikkilankaa -hitistä oma versiointi, jossa mukana oli Mouhous. Kappale avasi Sini Yaseminin uralla aiempaa rockimpaan soundiin nojaavan aikakauden, joka jatkuu nyt perjantaina julkaistulla Maanantai-singlellä. Samoin kuin Rakkautta ja piikkilankaa -uudelleenversioinnissa, tätäkin biisiä on ollut tuottamassa Tomi Tamminen, ja myös Heviteemu mainitaan tuottajien puolella.

Kappale nappaa mollivoittoisen mutta jääräpäisen energian kautta kiinni siitä mitä riippuvuussuhteeksikin voisi kutsua: kukaan ei ole onnellinen, mutta irtikään ei osata päästää. ”Oot mun koko elämä, fuck my life” Sini Yasemin kiroaa samalla kun rinnastaa rakastamansa ihmisen siihen miltä maanantai pahimmillaan tuntuu. Toki ihmissuhteeseen sitoutumista toisen raskaista puolista huolimatta voisi myös rakkaudeksi kutsua – biisissä ainakin käännetään esiin viha-rakkaussuhteen monet puolet, joista voinee usealla tavalla löytää samaistumispintaa.

Rock-revittely sopii kiihkeytensä puolesta sekä biisin teemaan että selkeästi myös Sini Yaseminille, jonka äänenkäyttö pääsee kappaleessa täysiin oikeuksiinsa.

”Tämä biisi kertoo siitä tyypistä, joka aiheuttaa sussa isoja tunteita”, Sini Yasemin kommentoi. ”Hyvinä päivinään se on ihanan kupliva lauantai ja toisaalta taas maailmankaikkeuden raskain maanantai. Oli se sitten ystävä, kumppani tai vaikka perheenjäsen, musta tuntuu, että sulla tuli just joku mieleen.”

Sini Yasemin on säveltänyt ja sanoittanut oman tuotantonsa lisäksi musiikkia myös muille artisteille, kuten KasmirilleRaappanalleViewlle ja Bessille.

Kuuntele Maanantai-kappale alta.

Lisää luettavaa