Uusi suomalaisyhtye teki alkuvuoden parhaan ep:n – ja samalla erään 2023 parhaista julkaisuista

Mainiota uuspsykedeliaa, joka tuo mieleen myös menneisyyden yhtyeet.

19.04.2023

Kertovtko nimet Felt ja Cherry Red Records sinulle jotain? Hyvä, tässäpä ep juuri sinulle! Uuden helsinkiläisen 1980 AD -yhtyeen debyytti-ep Aikaisemmin ilmestyy perjantaina 21. huhtikuuta 2023. Ep on ennakkosoitossa Rumbassa tästä päivästä lähtien.

Julkaisijana toimii taiteeseen ja kulttuuriin erikoistunut mikrokustantamo AD1980. Folkin, rockin ja lofi-kitarapopin maailmoissa liikkuva yhtye sai alkunsa vuonna 2022 A. Pohjankyrön sooloprojektina. Pohjankyrön aiemmat sanoitustyöt (mm. Black Twig -yhtye) ovat olleet englanninkielisiä, mutta nyt tavoitteena oli kokeilla, miltä tuntuisi tehdä lauluja suomeksi – ilman vahvaa tai ilmiselvää kytköstä suomenkielisen rytmimusiikin kaanoniin.

Projekti kasvoi nopeasti bändiksi (Rasmus Rantanen, Kaarlo Stauffer, Mikko Sulonen) ja viimeisen vuoden aikana alkoi syntyä kappaleita, jotka muodostavat nyt ilmestyvän EP-levyn.

”Jos vaikutteita on mainittava, ovat ne varmasti jossakin kansainvälisessä nykyaikaisessa uuspsykedeliassa, folkrockissa ja lofi-popissa, jota edustavat esimerkiksi Aldous Harding, Cate Le Bon, Cass McCombs ja Alex G. Pinnan alla kuplivat kokeellisemmat esikuvat, kuten Current 93. Kotimaisista tekijöistä esimerkiksi Ville Leinosen eksentrisemmät työt resonoivat, kuten myös ns. erikoisfolkskene Islajasta Joose Keskitaloon”, bändi kertoo tiedotteessa.

EP:n Julkkareita juhlistetaan ke 3.5. Siltasessa Helsingissä.

Kuuntele ep alta.

Lisää luettavaa