”Vaikka biiseissäni on rankkojakin aiheita, tietynlainen toiveikkuus on musiikissani aina läsnä” – haastattelussa Nuppu Oinas

Nuppu Oinaan musiikki on puhuttelevaa, kepeää ja herkkää.

20.08.2022

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Mystikot, sen löydät täältä.

Nuppu Oinas julkaisi elokuun 12. päivä singlen nimeltä En mä kaadu (lue lisää täältä). Monspin tuorein kiinnitys on tuttu myös Monspin viime syksynä naisille ja trans- ja muunsukupuolisille henkilöille suunnatulta bootcampilta, jonka myötä häneltä ilmestyi tämän vuoden alussa kappale Muuttuu. 25-vuotias muusikoksi valmistunut artisti on opiskellut musiikkipedagogiikkaa ja esiintyy tänä lauantaina Blockfesteillä osana Fresh ’22 -konseptia.

Mikä soi napeissa just nyt?

Gettomasan Enempää. Se on sellainen hyvän mielen biisi, josta olen saanut voimaa vaikeina aikoina. Kuuntelen sitä biisiä aina silloin kun tarvitsen sen tunteen, että kyllä elämässä kaikki on mahdollista!”

Mist sä tuut?

”Olen Nuppu Oinas ja olen syntynyt Lappeenrannassa. Musa on ollut lähellä sydäntä ihan lapsesta asti, ja jo 10-vuotiaana tein biisin meidän musiikkiteatteriryhmän näytelmään. Lukion jälkeen lähdin opiskelemaan pop- ja jazz-laulua Jyväskylän konservatorioon, ja valmistumisen jälkeen muutin Helsinkiin jatko-opintoihin musiikin pariin. Tällä hetkellä teen musaa Helsingissä, ja sen lisäksi teen videoita sosiaaliseen mediaan eli TikTokiin.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.

”Ekan kerran kun tajusin, että haluan olla artisti, olin muistaakseni ala-asteen ekalla luokalla. Pyysin opettajalta lupaa laulaa luokan edessä ja tajusin heti että tämä on se mitä haluan tehdä! Myöhemmin se sama fiilis on iskenyt joka kerta kun olen saanut laulaa omaa musaa yleisön edessä. Se kun voi jakaa tarinoita ja tunteita muille ihmisille musan muodossa on jotain ihan äärettömän siistiä!”

Musiikillinen esikuvasi?

”Musiikillisia esikuvia on omalla kohdallani useita, ja varsinkin suomenkielinen musiikki on läpi elämän ollut todella lähellä sydäntä. Haluan kuitenkin mainita tässä kohtaa esikuvana artistin nimeltä Nao. Kun löysin Naon musiikin, uusi sivu aukesi musiikillisessa tarinassani. Arvostan häntä artistina kovasti, ja olen imenyt itseeni inspiraatiota hänen musiikistaan.”

Supervoimasi?

”Sanoisin, että supervoimani on toiveikkuus! Vaikka biiseissä on välillä rankkojakin aiheita, tietynlainen toiveikkuus on mun musassa aina läsnä.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?

”Rakastuisin luultavasti sellaiseen kepeyteen ja herkkyyteen, mikä biiseissäni kuuluu.”

Nuppu Oinas?

”Nuppu Oinas on artistina toiveikas, puhutteleva, kepeä ja herkkä. Tykkään kirjoittaa biisejä aiheista jotka koskettavat itseä vahvasti, koska silloin niissä on eniten samaistumispintaa ja ne ovat mahdollisimman aitoja. Biisien kirjoittaminen on ollut mulle alun perin keino käsitellä omia vaikeita kokemuksia. Sen takia mulle on tosi tärkeää nykyäänkin tehdä biisejä, jotka liikuttavat, ja joiden kautta kuuntelijat voivat käydä läpi elämän hyviä ja huonoja hetkiä.”

Lisää luettavaa