”Valtavirtaistuneen pop-tähteyden tavoittelun sijaan haluan tehdä täysin omaehtoista musiikkia” – kotimainen artisti ja tuottaja jätti levy-yhtiönsä

Nelli Milan julkaisee musiikkinsa toistaiseksi omakustanteena.

21.11.2022

Helmikuussa elektronista pop-musiikkia sisältävän Levottomat Luut II -ep:nsä julkaissut Nelli Milan palasi viime perjantaina uudella kappaleella, joka ilmestyi tällä kertaa omakustanteena. Sun vaikutuksen alla jatkaa soundillisesti siitä, mihin äsken mainitun Levottomat Luut -kokonaisuuden ensimmäinen osa jäi: uuden biisin tarina kasvaa esiin tummanpuhuvista houserytmeistä ja yöllisistä kohtaamisista.

”Suunta on selkeä. Elektronisen musiikin ug-kulttuuri on ollut vahvasti osa elämääni viimeiset kymmenen vuotta ja tuottajuuden myötä olen halunnut tuoda niitä vaikutteita musiikkiini”, omat kappaleensa tuottava Nelli Milan sanoo. ”Koen löytäneeni oman saundini elektro- ja housevaikutteisesta lofi-popista ja sellaista on pian seuraava levyllinen valmiina. Sun vaikutuksen alla on otettu keikoilla hyvin vastaan ja tuntuu hyvältä julkaista näistä uusista ensimmäisenä.”

Kappale on ilmeikäs yhdistelmä puoleensavetävän särmäisää klubisoundia ja sileäksi siliteltyä tropiikin lämpöä. Palmut huojuvat, yötaivas sykkii tähtiään ja kappaleen hahmot liikkuvat yhteisessä hitaassa euforiassa, koko biisin valuttaessa nautinnollisuuden huumaansa kuulijan ylle. Rakkauden tai vähintään voimakkaan vetovoiman ylistykseksi muotoutuva biisi taipuu koskemaan muutakin kuin kahden ihmisen välistä kiihkoa – keskushermoston kun saa lamautettua muillakin tavoin kuin toisen ihmisen nostamilla viehätyksen tunteilla, vaikka niitä keinoja ei tarkemmin nyt tarvitsekaan eritellä.

Tällä vedolla Nelli Milan avaa uuden vaiheen artistiurallaan, sillä hän päättää viisi vuotta kestäneen matkansa suuren levy-yhtiön alaisuudessa.

”Universal ja Johanna olivat minulle hyvä koti ja sain kasvaa ja kehittyä siellä rauhassa. Kokeilujen ja tekemisen kautta kuitenkin tajusin, että mainstream pop-tähteyden tavoittelun sijaan haluan tehdä täysin omaehtoista musiikkia. Olen nyt hyvin erilainen artisti kuin viisi vuotta sitten ja innoissani uudesta vaiheesta sekä ketteryydestä jonka itse julkaiseminen mahdollistaa”, Nelli Milan kommentoi.

Tänä vuonna Nelli Milan on osallistunut biisileireille Oslossa, Kööpenhaminassa ja Tukholmassa. Hän tuottaa ja kirjoittaa musiikkia myös muille artisteille, ja on lähiaikoina työskennellyt Suomessa muun muassa Helena Roudan, Kakun ja Nuppu Oinaksen kanssa.

”Naistuottajia on kentällä vielä toistaiseksi todella vähän, ja varsinkin nuoret naisartistit ovat usein fiiliksissä kun pääsevät tekemään ensimmäistä kertaa mimmituottajan kanssa. Haluan tuoda peliin pehmeitä arvoja.”

Kuuntele Sun vaikutuksen alla -kappale alta.

 

Lisää luettavaa