”Vapaa seikkailijuus ei yleensä ole naisen osa” – ennakkonäytössä Henna Emilia Hietamäen kesäinen Kulkuri-musiikkivideo

Muun muassa Dust Mountain- ja Cats of Transnistria -yhtyeistä tutun Hietamäen soolotuotanto on inspiroitunut 60-luvun folkista ja kantrista.

29.06.2022

Henna Emilia Hietamäki on vaikuttanut viime vuosina monipuolisesti erilaisissa bändeissä. Hennan ja Oranssi Pazuzu -yhtyeen Toni Hietamäen kipparoima Dust Mountain edustaa progressiivista ja psykedeelistä folkia, kolme levyä julkaissut Cats of Transnistria kokeellista dream popia, ja Henna Emilia & Houreet -yhtye puolestaan indierockia.

Hietamäen tuoreen sooloprojektin vaikutteet ovat kantrissa ja 60-luvun folkissa. Toukokuussa ilmestynyt debyyttisingle Protesti saa nyt seurakseen Kulkurin, joka on Rumban ennakkonäytössä tästä päivästä alkaen. Hietamäen säveltämä ja sanoittama kappale ilmestyy virallisesti perjantaina.

”Kulkuri on kantrin ja folkin maastoissa kulkeva laulu, jossa haaveillaan 1950-luvun beatnikkien tavoin vapaudesta ja irrallisuudesta. Hyvästi yhteiskunta! Juha Vainio -viittauksen ja toisen säkeistön baarikohtauksen taustalla on huomio siitä, että vapaa seikkailijuus ei yleensä ole naisen osa”, tiedotteessa kerrotaan.

Hietamäen itse tuottama ja äänittämä Maja-debyyttialbumi ilmestyy indie-levy-yhtiö Solitin kautta 19. elokuuta.

Levyn kitara- ja lauluraidat on nauhoitettu kesämajassa matka-aurinkopaneelin, kannettavan tietokoneen ja pienen äänityslaitteiston avulla. Jälkeenpäin albumille on äänitetty Hietamäen piano- ja urkuosuudet, Ty Roxy– ja Kissa-yhtyeistä tutun Tytti Roton bassot ja Goo-Hagsissa vaikuttavan Hanna Perälän rummut.

”Tuotannossa on tiettyä kotikutoisuutta, mutta se tuo musiikkiin oman tunnelmansa. Aloin soittaa mökillä asuessani enemmän akustista kitaraa ja tehdä entistä kevyempää ja valoisampaa musiikkia. Olen itsekin näistä kappaleista vähän hämilläni”, Hietamäki kertoo.

Kuuntele kappale ja katso Tekla Vályn kuvaama musiikkivideo alta.

LIVE:
31.7.2022 Roihuvuoren Rio, Helsinki
1.9.2022 Siltanen, Helsinki
2.9.2022 O’Connell’s, Tampere
5.11.2022 One Pint Pub, Helsinki

Lisää luettavaa