Vappuna ilmestynyt konemusiikkia ja räppiä yhdistelevä kappale sai jatkoa – odotukset näiden kahden genren kanssa leikittelevää räppäriä kohtaan nousevat entisestään

Pyrythekid on jälleen asialla.

03.07.2022

Monspin leivissä oleva Pyrythekid julkaisi jatkoa vappuna ilmestyneelle konemusiikkipainotteiselle kappaleelleen. Perjantaina ilmestynyt All In on jälleen hyppäys artistin juurille, aikaan jolloin hän itse soitti biisin ilmentämää soundia dj:n roolissa. Pyrythekidin kanssa kappaletta ovat olleet tuottamassa Aaro630 sekä Lazyyeyee.

Vappuna julkaistu single oli monin tavoin ensiaskel sille, mitä Pyrythekid nyt tuo pöytään All In -kappaleella. Tipsy rakentuu hiotun ja klubihittejä nätisti mukailevan hypnoottisen tasabiitin päälle, on tunnelmaltaan puoleensavetävän öinen, ja esittelee Pyrythekidin rouhean äänen kiinnostavalla tavalla konemusiikkiin räätälöidyn flown kautta.

All in on kuitenkin kaikkea tätä seuraavalle tasolle vietynä. Tempo on nopeampi, tunnelma on intensiivisempi ja artistin ulosanti monipuolisempi. Tähän konemusa-Pyrythekidiin voisi mielellään tottua, mutta senhän räppäri itsekin näyttäisi tietävän: se, että lyriikat alkavat sanoilla ”Miks en vois vaan kaikkea ottaa?” kertoo paljon siitä, millaisissa itsevarmuuden sfääreissä kaikki panokset peliin lyövässä biisissä leijaillaan.

”Biisi syntyi kun vedettiin late night -studiosessio, ja sitten tämä biisi tosi randomilla syntyi sieltä. Biisi itsessään herättää mussa hyviä fiiliksiä, että on päässyt menemään musassa tuohon suuntaan huolella. Ja että pääsee tuomaan tuota soundia Suomeen”, Pyrythekid toteaa.

Räpin ja konemusiikin yhdistelmiä ei Suomessa tosiaan olekaan mitenkään liikaa, esimerkiksi MD$:n ollessa yksi harvoista kyseistä genreä tuotannon puolesta edustavista ja räppäreiden kanssa aktiivista yhteistyötä tekevistä tuottajista. Pyrythekidin tuore tuotanto mahtunee siis hyvin raivaamaan tilaa monipuolisemmalle soundille suomiräpin skenessä.

Katso Verneri Linnan tekemä musiikkivideo kappaleelle alta.

Lisää luettavaa