”Vihdoin keskustellaan hallituksen suhteesta Rage Against the Machineen” – myös Li Andersson tunnustautuu yhtyeen faniksi

Marinin hallitusta näyttää yhdistävän paluun tehnyt yhtye.

Meemikuva pääministeristä ja muiden hallituspuolueiden puheenjohtajista on levinnyt somessa kulovalkean lailla. Naisten, ja suureksi osaksi nuorten naisten, johtama Suomi on kerännyt ihailua ympäri maailman. Mainittujen asioiden lisäksi uuden pääministerimme Sanna Marinin (sdp) musiikkimakuun on kiinnitetty huomiota.

Marin kertoi neljä vuotta sitten Lilyn haastattelussa fanittavansa Rage Against the Machinen musiikkia ja ajatusmaailmaa. Hiljattain paluustaan tiedottaneen yhtyeen kitaristi Tom Morello ilakoi jakamansa meemikuvan saatetekstissä tätä tosiasiaa.

Pääministeri ei ole yksin RATM-faniutensa kanssa. Opetusministeri ja vasemmiston puheenjohtaja Li Andersson kirjoittaa Instagramissa matkustaneensa Hultsfredin festivaalille vain ja ainoastaan kalifornialaisyhtyeen vuoksi vuonna 2008.

”Vihdoin keskustellaan hallituksen suhteesta Rage Against the Machineen”, Andersson hehkuttelee.

Pyysimme kommenttia suhteesta Rage Against the Machinen musiikkiin sisäministeri Maria Ohisalolta (vihr), valtiovarainministeri Katri Kulmunilta (kesk) ja oikeusministeri Anna-Maija Henrikssonilta (rkp). Toivon mukaan keskustelu jatkuu.