Viikonloppuna Helsingissä järjestetään alle kolmekymppisiltä kielletty klubi, jossa soi brittipop

"Dj, soita Haunted by You!"

29.11.2022

Kolme-nelikymppisten teemadiskoja Helsingissä järjestävä klubi-ilta kokoaa tiedotteen mukaan ”lauantaina 3. päivä joulukuuta brittipopkansan bailaamaan kuin Punavuoressa, Tampereen Yo-talolla ja Lontoon Camdenissa vuosina 1994–1997.”

Lauantaina 3. päivä joulukuuta Mikonkadun On the Rocksissa vietetään seuraavaa K-30-klubia. Paikalle näyttäisi tulevan oivo joukko kotimaan entisiä ja nykyisiä brittipoppareita. Toisin sanoen niitä pyöreästi neli-viisikymppisiä, jotka tuhlasivat nuoruuttaan 1990-luvun puolivälissä Helsingin Jump Innin, Café Fredrikin, Sodan, Ysibaarin, Imaamin keinutuolin, Vanhan ja Saunabarin kaltaisissa kuppiloissa uusista brittihenkisistä bändeistä intoillen.

”Klubin teema valikoitui, kun selvisi, että ensi kesänä paluun lavoille tekevät sekä Pulp että Blur vuosien tauon jälkeen. Suedella on pohjalla vahva uusi levy. Belle & Sebastian, Stereolab sekä syvällä brittipophuumassa uineet ilmestykset kuten Kula Shaker ja kotimainen Supperheads ovat palanneet keikoille. Jopa Everything but the Girl on vinkkailut uudesta levystä. Menswe@r ei sentään tiettävästi ole aktivoitumassa”, tiedote kertoo.

Ikuisten pinnipäiden ja moppitukkien iltamenoja tahdittavat DJ:t Harvest (Tavastian Lauantaidisko, Paha Vaanii), Sami (Hang the DJ, Tampere) sekä brittipopin konkareista Pluto-klubillaan Tampereella 1994 DJ-uransa aloittanut Särmä, Café Fredrikistä, Jump Innistä ja skenessä ysärillä trendikkäästä Belmondo-yhtyeestä tuttu Rumban entinen päätoimittaja Teemu Fiilin’ Supersonic sekä Mojo-klubin DJ-kolmikko Andy, Toni ja Piitu.

Iltayhdeksältä alkavien juhlien alkuun Loose-baarin popvisaa isännöivät Antti Isokangas (entinen Veli- ja Nöjesguiden-lehtien päätoimittaja) ja Fiilin tenttaavat juhlijoita brittipop-aiheisessa tietovisassa. Oasiksen, Blurin, Stone Rosesin ja Verven musiikkia kuullaan elävänä Niko Huuskon esittämänä, jonka jälkeen alkava popdisko läikkyy, sykkii ja kimmeltää aamuneljään.

”Tule sellaisena kuin olet, mutta arvostamme laittautumista, klubin järjestäjät vinkkaavat penkomaan nuhruiset bändipaidat, Addu-verkkaritakit, Fred Perry -pikeet, poolot ja kalastajalakit komeroiden kätköistä”, tapahtumasta maalaillaan!

Tapahtuman kotisivun löydät täältä.

Lisää luettavaa