Viime keväänä kasettinauhurille taltioitui kappale, joka merkitsee monella tavalla poikkeusta tekijänsä uralla

Arpan uusi single ei tule löytymään tämän seuraavalta albumilta.

10.12.2022

Suomi-indien lempilapseksi kivunnut Arppa on hiljakseen tiputellut singlejä tulevalta, keväällä 2023 julkaistavalta albumiltaan. Ensimmäinen kappale Paha meno Pengerkadulla ilmestyi toukokuussa ja toinen single Kartta väärinpäin heinäkuussa, joiden jälkeen kolmas lohkaisu, Kaverin synttäreillä, kuultiin lokakuun lopussa.

Jokainen näistä mainituista kappaleista ilmensi aivan omanlaistaan ja keskenään ristiriitaista tunnelmaa, mutta nyt Arppa on astunut kokonaan sivuun tulevan albumin tieltä ja julkaissut kappaleen, jota ei tulla kuulemaan uudella levyllä. Eilen Johanna Kustannuksen kautta ilmestynyt Avaruuskakut on hiljaisella tavalla pysäyttävä kertomus vilpittömistä toivomuksista ja pilvettömästä tulevaisuudesta. Yhtä ihmistä johdattelee psykedeelit, toista rahan katku, mutta pohjimmiltaan jokainen toivonee vain, että kaikki kääntyisi parhain päin.

Avaruuskakut-kappaleen on tuottanut Ville-Veikko Airaniemi, ja se on nauhoitettu kasettinauhurille keväällä 2022.

Kaikissa Arpan aikaisemmissa singlejulkaisuissa niiden kansissa on nähty taidetta, esimerkiksi taidemaalari Aaron Siraiselta ja äsken Vuoden kuvittaja -tittelillä palkitulta Irene Suosalolta. Mutta tällä kertaa Arppa esiintyy kannen valokuvassa itse.

Alta löydät Avaruuskakut-musiikkivideon, joka on Jussi-palkitun Iiris Sjöbladin kuvaama sekä Arpan valokuvaajana ja art directorina tunnetun Andre Pozusisin ohjaama yhden oton kokonaisuus. Videossa jäljitellään 1900-luvun chanson-kulttuuria ja sen aikaisia tv-taltiointeja. Näet sen alta.

Lisää luettavaa