Viimeksi Laineen Kasperin kanssa räpännyt Matti8 tekee nyt yhteistyötä Ringa Mannerin kanssa

Artistin debyyttilevy ilmestyy loppuvuoden aikana.

14.11.2022

Matti8 julkaisi perjantaina singlen, jonka nimi on Korttitalo, ja jota hän kuvailee uransa toistaiseksi parhaaksi kappaleeksi. Kyseessä on viimeinen julkaistu kappale tulevalta Ka81-nimiseltä debyyttialbumilta, joka ilmestyy loppuvuoden aikana. Biisissä vierailee Ringa Manner, joka tunnetaan muun muassa Ruusut-yhtyeen laulajana.

”Tavattiin ekan kerran Sideways-festareilla, kun Töölön Ketterän remix Ruusujen Glitchit-kappaleesta oli julkaistu”, Matti8 eli Tuisku Hakoniemi kertoo. ”Eniten ihailin Ringan tapaa purkaa kaikki energia yleisöön, tunnelma tuntui räjähtävältä.”

Mannerin ja Hakoniemen tutustuttua he päätyivät tekemään musiikillista yhteistyötä, jonka seurauksena syntyi Korttitalo. Kappaleen on tuottanut Lazy ja miksannut sekä masteroinut Elere. Biisin biitti on kaikkea muuta kuin perinteistä räppikampetta, sillä sen elektronisissa äänimaisemissa on kuultavissa vaikutteita niin grimesta kuin breakstepistakin. Siellä täällä kappaleen instrumentaali kuljettaa ajatukset yhden kotimaisen kokeellisen ja elektronisen musiikin supertuottajan katalogiin: RPK:n perintö on taitavissa käsissä. Manner ja Matti8 peilaavat vokaaliosuuksiensa intensiteetillä jääkylmää biittiä, kappaleen kupertuessa kokonaisuutena säälimättömäksi tulitukseksi ja tiputukseksi.

Elokuussa Matti8 julkaisi yhdessä Laineen Kasperin kanssa Nättii-nimisen kappaleen, josta voit lukea lisää täältä.

Kuuntele biisi alta.

Lisää luettavaa