Voimme ilolla ilmoittaa, että päivän artistijulkistusten valossa ensi kesän Tuskasta tulee erittäin kova

04.03.2014

Huhut muuttuivat faktoiksi: Emperor saapuu Tuskaan!

Teksti: Saku Schildt

Onhan tätä vähän uumoiltu, ja nyt se on virallisesti totta. Kun norjalainen black metal -suuruus Emperor ilmoitti syksyllä aikovansa palata seuraavana suvena keikoilla, monenkin mielessä alkoi kyteä ajatus, josko orkesteri saapuisi samalla myös Tuskaan – esittihän yhtye festivaalilla vuonna 2007 viimeisen keikkansa ennen vuosien taukoa.

Nyt huhut ja toiveet lunastetaan, kun tämänpäiväisten tietojen mukaan Norjan sinfonisen mustan metallin jätti konsertoi Helsingin Suvilahdessa 27.–29.6 järjestettävässä Tuskassa. Päiväkohtaiset ohjelmat tulevat julki tänään, joten kohta selviää, minä päivänä. Kirskikaksi kakun päälle mainittakoon, että bändi juhlistaa kesän keikoillaan erityisesti 20 vuotta täyttävää In the Nightside Eclipse -debyyttiään.

Kun tapahtumalla on ennestään kattauksessaan muun muassa sellaiset nimet kuin Dimmu Borgir ja Anthrax, on selvää, että ensi kesän Tuskasta tulee väkevin Tuska vuosiin. Vahvasti hyvä! Päivän muita artistikiinnityksiä ovat Devil You Know, We Came As Romans, Hamferð, Poisonblack ja Santa Cruz. Katso koko esiintyjäluettelo tapahtuman kotisivuilta.

Tämän kunniaksi I Am the Black Wizards soimaan. Tästä tuli hyvä päivä!

Lisää luettavaa