Vuoden tähän mennessä striimatuimman kappaleen titteliä UMK-kisabiisillään pitävä artisti julkaisi jälleen karismaattista musiikkia

Bess pohtii rakastumisen painostavaa vaikutusta.

Suomen euroviisuedustajan paikasta tänä vuonna kilpaillut Bess julkaisi eilen uuden kappaleen. Viimeksi Bessiltä ilmestyi omaa musiikkia nimenomaan UMK-kisabiisin muodossa, sillä kyseinen Ram pam pam julkaistiin tämän vuoden tammikuussa. Ram pam pam ylitti alle neljässä viikossa kultarajan, tehden näin historiaa olemalla ensimmäinen jo ennen UMK-finaalia kultarajan ylittänyt kisakappale. Tähän mennessä biisi on striimannut yli 10 miljoonaa kertaa.

Eilen siis saatiin uutta Bessiä, tälläkin kertaa energisen ja tarttuvan kokonaisuuden muodossa. Universalin kautta julkaistu Rakastan en rakasta -kappale kertoo ihmismielen monimutkaisuuksista, etenkin silloin kun tietty ylitsevuotava tunnetila jysähtää päälle: rakastuessapa ei omia mieltymyksiään voi ainakaan järjen kautta ohjailla, vaikka se usein voisi tuntua helpottavan asioita.

”Järki ja sydän ei aina puhu samaa kieltä ja sydämellä tuntuu olevan oma tietoisuutensa”, Bess sanoo. ”Siinä samassa kun rakkaus on ihanaa ja ainoa asia millä ihmisen elämässä on merkitystä, se on myös pelottavaa ja paljastaa meistä kaiken. Sillä on tapana laittaa kaikki ihan helvetin sekaisin niin kauan, kunnes olemme valmiita vastaanottamaan sen sellaisenaan.”

Kappale onkin yhtä ristiriitaisuuksien ilotulitusta, kun soundillisestikin myrskyävän biisin mainingeissa taistellaan vastakkaisia mielihaluja vastaan. Tavallaan kutkuttaisi kuunnella vain sitä sydämen ääntä, mutta toisaalta jokin painostaa sulkemaan silmät todellisuudelta ja pakenemaan. Biisissä ei sinänsä tulla minkäänlaiseen johtopäätökseen, mutta sen esittämät kysymykset ovat enemmän kuin olennaisia: miten valita, kun sydämessä on kapina?

Bessin lisäksi kappaletta ovat olleet rakentamassa laulaja-lauluntekijä Sini Yasemin, Runo-artistinimellä tunnettu Lisa Nikula sekä tuottaja-lauluntekijä Jonas Olsson. Housea elektroniseen pop-musiikkiinsa yhdistelevä Bess vieraili viimeksi kesäkuussa Antti Tuiskun Grindr Mayhem -kappaleessa, ja on esiintynyt myös muun muassa Raappanan ja Keko Salatan biiseissä.

Kuuntele Rakastan en rakasta alta.

YouTube video

Lisää luettavaa