Vuoden uhkarohkein coveri onkin sitten tässä – turkulaisyhtye versioi suomeksi HIM:in klassikkobiisin

Rohkea versio klassikosta nyt kuultavissa.

30.05.2023

Turkulaisen shoegazeyhtye Ruissalo Amping julkaisee kesäkuun alussa kappaleen Rakkaus kuolemassa elää, joka on suomenkielinen käännösversio HIM:in love metal -klassikosta When Love and Death Embrace. Kappaleen videon voi nyt katsoa Svart Recordsin Youtube-kanavalta.

Kestoa kappaleella on kuusi minuuttia ja 66 sekuntia. Tietenkin!

”Rakkausmetallista on Ampingin käsittelyn jälkeen jäljellä pelkkä rakkaus, kun alkuperäinen sävellys ja sanoitus olivat kuin tehty kaikuisia kitaroita ja kuiskaavaa laulua varten”, maalailee kappaleen tiedote.

Yhtye itse kertoo seuraavaa:

”Idea versioinnista sai alkunsa, kun kuuntelin vuonna 2020, Ruissalo Ampingin alkuaikoina, Slowdiven virallisesti julkaisematonta kappaletta Sleep. Sointukierto muistutti instrumentaalikertosäkeessä When Love and Death Embracea, ja loppu syntyikin kuin itsestään. Toki hitaasti kypsytellen, mutta helposti. Erityisen mukavaa oli, että lupa käännöksen julkaisemiselle tuli lopulta alkuperäiseltä kirjoittajalta Ville Valolta itseltään.”

Ennen kuin Ruissalo Amping julkaisee syksyllä lisää uutta musiikkia, kokoonpano on nähtävissä livenä Sideways-festivaalilla perjantaina 9.6. sekä Kesärauhassa sunnuntaina 18.6. Rakkaus kuolemassa elää julkaistaan digitaalisilla alustoilla perjantaina 2. päivä kesäkuuta.

Kuuntele kappale alta.

Lisää luettavaa