Vuonna 1999 ilmestyi kotimainen elokuva, josta kasvoi sukupolvikokemus – nyt leffan hittikappale versioitiin uusiksi

Lootusasento on yhä pop!

31.08.2022

Luukas Oja -yhtye versioi Pitkä kuuma kesä -elokuvasta tutun Lootusasentoon-kappaleen.

Leffahan ilmestyi vuonna 1999, ja kuten kappaleesta kertova tiedotekin kertoo, on siitä vuosien varrella noussut oikea sukupolvikokemus. Leffan ohjasi Perttu Leppä.

Biisiin kuvattiin myös musiikkivideo legendaarisella Tavastia-klubilla, jossa bändin ja yleisön lisäksi nähtiin myös elokuvan tähdet Jimi Pääkallo, Unto Helo ja Hansu Katila.

Luukas Oja kertoo cover-ideasta seuraavaa:

”Idea meidän bändin nimeen on peräisin Pitkä kuuma kesä -elokuvasta: ”Kaks sanaa ja suomen kieltä, vähän niinku Eppu Normaali tai Pelle Miljoona”, toteaa Patu Lajuselle ja kumppaneille leffassa. Päätettiin noudattaa tuota nerokasta ideaa. Oltiin mielletty se jotenkin miesoletetun nimeksi, joten otettiin kalenteri esiin ja makusteltiin eri nimiä. Luukas soi kivasti ja jostain Jessican päähän tipahti Oja. Sanaleikki nimen sisällä vähän nauratti ja nimi päätettiin samalla istumalla”, laulaja-kitaristi Iita Ylönen kommentoi.

Musiikkivideon kuvauspäivästä hän kertoo seuraavaa:

”Katson Pitkä kuuma kesän keskimäärin kerran vuodessa eli vuorosanat ja hahmojen maneerit on varsin hyvin hallussa. Kuvauksissa oli tajuttoman hauskaa ja jokseenkin epätodellinen olo. Kun saatiin yleisö sisään, niin tuntui kun Tavastian olisi vallinnut siihen elokuvaan nidottu tunnelma. Onhan se nyt tyyliin maailman siisteintä päästä rokkaamaan lempielokuvan kohtausta yhdessä elokuvan päänäyttelijöiden kanssa”, Ylönen kertoo.

Uudella Lootusasentoon-musiikkivideolla kunnioitetaan myös hiljattain edesmennyttä Pitkä kuuma kesä -elokuvan kuvaajaa Jyrki Arnikaria.

Luukas Oja nähdään seuraavan kerran keikalla Helsingissä 15.10. Korjaamolla. Samana päivänä ennen keikkoja Korjaamo Kino näyttää elokuvan Pitkä kuuma kesä ilmaisnäytöksenä. Tiedot näytöksestä videon alta.

La 15.10. ovet 19:00
Luukas Oja + Eetu Riikonen + Aino & Hajonneet @Korjaamo, Helsinki
La 15.10. 17:00, ilmaisnäytös
Pitkä kuuma kesä @ Korjaamo Kino, Helsinki – ilmaisnäytös

Lisää luettavaa